Macaroni met ham en kaas

Dit gerechtje komt uit het ‘Gino’s pastaboek’. Een makkelijk recept maar overheerlijk. Je hoeft er niet veel van te eten om een vol gevoel te hebben.

Ingrediënten:

  • 500 gram dikke macaroni
  • 300 gram hamblokjes
  • 320 ml slagroom
  • 100 gram milde kaas, geraspt
  • 100 gram belegen goudse kaas, geraspt
  • 100 gram gorgozola, in blokjes
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 2 bollen mozarella, in kleine blokjes
  • 3 eidooiers
  • 150 gram ontdooide diepvrieserwtjes
  • 100 gram pecorino
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verhit boter in een pan en bak de hamblokjes zo’n drietal minuten. Neem de pan van het vuur.
  • Kook de pasta volgens de verpakking. Giet af en doe hem terug in de pan. Zet hem nog niet op het vuur.
  • Voeg de room, gorgonzola, milde kaas en goudse belegen kaas toe. Schep om op een laag vuurtje.
  • Neem de pan van het vuur. Voeg dan de helft van de pecorino, mozarella, erwtjes, ham, eidooiers, nootmuskaat, beetje zout en flink wat peper toe. Schep om.
  • Doe de pasta in een ovenschaal. Strooi de rest van de pecorino erover. En zet hem zo’n 15 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s