Spaghetti carbonara

Dit gerecht maakte mijn ‘schoonbroer’ voor ons.  Hij kookt graag en maakte voor ons een heerlijke pasta in 15 minuten klaar! Mijn ‘schoonbroer’ komt van Engeland en werkt graag met het kookboek van ‘The Hairy Bikers’. Twee ‘bikers’ die op zoek gaan naar de recepten van vroeger (à la mama). In dit kookboek staat ook het recept van de enige echte spaghetti carbonara. In het Engels natuurlijk. Hieronder een vertaling ervan. We hebben alleen iets meer spekblokjes (eigenlijk 250 gram) en iets meer pasta (eigenlijk 400 gram) gebruikt.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • olijfolie
  • 300 gram spekblokjes (zonder zwoerd)
  • 500 gram Lingue all’uovo pasta (Grand’Italia)
  • 100 gram boter
  • 150 ml droge witte wijn
  • 4 hele eieren + 2 eigeel
  • 100 gram parmezaanse kaas + extra om er eventueel overheen te strooien
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Bak de spekblokjes in een hoge pan met wat olijfolie.
  • Voeg 50 gram boter toe. Dan de wijn en roer het goed voor enkele minuten.
  • Klop alle eieren (ook het eigeel) los in een kom, samen met de parmezaanse kaas. Doe er ook wat zout en peper bij.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af. Doe de pasta bij de spekblokjes. Goed omroeren.
  • Doe het eierkaasmengsel bij de pasta. Goed omroeren.
  • Voeg de andere 50 gram boter toe aan de pasta. Roer weer goed.
  • Strooi er eventueel nog wat parmezaanse kaas over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s