Pasta carbonara met champignons en ham

Hier een variatie op de Carbonara.

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 500 gram linguine pasta
  • 250 gram champignons, in fijne schijfjes gesneden
  • 100 gram boter
  • 100 gram hamreepjes julienne
  • 150 ml droge witte wijn
  • 4 hele eieren + 2 eigeel
  • 100 gram grana padano + extra om er eventueel overheen te strooien
  • zout
  • peper

 

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de verpakking. Giet daarna af.
  • Bak de champignons aan in 50 gram boter. Voeg dan de hamreepjes toe. Goed roeren. Voeg de wijn toe. Goed laten inkoken.
  • Klop de eieren los in een kom. Voeg de kaas toe. Goed kruiden met peper en zout.
  • Voeg de pasta bij de champignons en hamreepjes. Goed roeren.
  • Doe het eiermengsel over de pasta. Goed roeren.
  • Voeg dan 50 gram boter erbij. Goed roeren.
  • Strooi er eventueel nog wat extra kaas over.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s