Kip uit de oven met sinaasappel en knolselder

kip uit de oven met sinaasappel en knolselder

Ingrediënten:

  • 1 hele kip (1350 gram)
  • 1/2 knolselder
  • 150 gram champignons
  • 10 takjes verse tijm
  • 1 grote sinaasappel
  • 250 ml kippenbouillon (kokend water met 1 kippenbouillonblokjes)
  • 1 eetlepel raz el hanout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • braadboter

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Snijd de knolselder in grove stukken.
  • Snijd de sinaasappel in schijven.
  • Vermeng de olijfolie met de raz el hanout kruiden en wrijf er de kip mee in.
  • Verwarm een braadpan met wat braadboter en braad de kip rondom bruin.
  • Wrijf de braadslede in met een beetje braadboter en leg de kip hierin.
  • Doe daarbij nog de knolselder en sinaasappel.
  • Plet 4 tenen knoflook met een groot mes en ontvel de knoflooktenen.
  • Voeg ze toe tussen de knolselder en sinaasappel.
  • Leg er de takjes tijm bij.
  • Giet er de kippenbouillon tussendoor en zet de braadslede in het midden van de oven.
  • Na 50 minuten leg je de champignons ook in de braadslede.
  • Zet de braadslede zo’n 75 (in totaal) minuten in de oven. Houd de oven regelmatig in de gaten. Indien de kip te donker wordt, kun je er een velletje aluminiumfolie op leggen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s