De Mint – Heusden-Zolder

 

Via Social Deal gingen we eten bij ‘De Mint’ in Heusden-Zolder.
Het restaurant ‘De Mint’ lijkt opgedeeld te zijn in twee restaurants. Bij binnenkomst (rond 18.55 uur) zaten de meeste mensen in de rechterhelft van het restaurant. Daar was het heel druk en gezellig.
We vertelden dat we via Social Deal gereserveerd hadden en mochten plaatsnemen aan een tafeltje in het linkergedeelte van het restaurant. Daar zat op dat moment nog niemand. De sfeer was er ook heel anders, een beetje stiller en minder warm.
Gelukkig vulde het restaurant zich daar ook stilletjes aan met klanten waardoor het uiteindelijk toch wel meeviel.

Het menu lag op tafel en dat mochten we rustig bekijken. Een pluspunt van deze Social Deal is dat je bij het voor- en hoofdgerecht genoeg keuzes hebt, bij de soep en het dessert kon je kiezen uit twee soorten.

Als voorgerecht bestelden we de kaas- en garnaalkroket en de gerookte forel en zalm.
Maar nog voor dat gerecht op tafel kwam, kregen we ook nog een amuse. Een klein hapje met zalmsalade. En die was erg lekker!

Over de kaas-en garnaalkroket kon ik ook niets aanmerken. Ze waren beiden goed gefrituurd en prima gepresenteerd. Fijn dat er ook een kommetje cocktailsaus bij zat.
Het voorgerechtje met vis was lekker maar miste een persoonlijke inbreng van het restaurant. Een beetje saus erbij zou ook al lekker zijn geweest.
Daarbij kregen we nog een mandje met brood. Helaas wel met een kuipje voorverpakte boter erbij. Een plakje roomboter zou dan beter passen in de sfeer die het restaurant wil uitstralen.

Voor de soep probeerden we de twee keuzes, de tomatenroomsoep en de heldere kippensoep. Daarbij kregen we nog extra brood omdat ons broodmandje al op was in de vorige ronde. De soep was prima!

4

Tussendoor kregen we een mangosorbet met spumante (mousserende wijn). Deze sorbet was erg lekker en verfrissend!  Maar het idee ervan vond ik dan niet zo passen bij de rest van de gerechten. Omdat dat maar de gewone keuken is die je in een brasserie ook krijgt.

3

Als hoofdgerecht koos ik de surf en turf. Hier kreeg ik een stuk varkenshaas met daarbij scampi’s met champignonroomsaus. Het vlees was perfect gegaard, erg lekker, mooi gegrild aan de buitenkant. De scampi’s waren mooi gebakken en lagen in een goede hoeveelheid op het bord. De champignonsaus bevatte voldoende champignons maar had een zoetig smaakje. Iets wat we minder vinden passen bij deze saus.
De aardappelkroketjes werden mooi gefrituurd. De frietjes mochten nog een tikkeltje krokanter.
De bijbehorende salade was voldoende maar leek al ruim van te voren geraspt te zijn waardoor deze wat droog was. Iets meer dressing zou dan zeker wenselijk zijn!

6

Mijn vriend koos het duo van varkenshaas en kipfilet met dezelfde saus als ik. Hij vond het ook erg goed van smaak.

2

Voor het dessert kon je kiezen uit de ‘verrassing’ of de koffie/thee. Uiteraard kozen we de verrassing… En dat werd een parfait. De chocoladesmaak zat er goed in en de krokante stukjes donkere chocolade zorgde voor wat extra bite.

We hebben prima gegeten maar hadden iets meer culinair eten verwacht (zoals in de deal omschreven stond). Voor ons was de presentatie vergelijkbaar met een gewone, goede brasserie.

 

Lekker!

  • vlees en scampi’s goed bereid
  • verschillende keuzes bij het Social Deal menu

Niet zo lekker!

  • de zoete smaak van de champignonsaus
  • de salade was ietwat te droog
  • kuipje boter i.p.v. een plak roomboter

8

De Mint, Beringersteenweg 10, Heusden-Zolder, http://www.demint.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s