Ik maakte gebruik van de rode linzenpasta van het merk Pedon.
Deze is een goed alternatief voor de gewone pasta. Hij bevat meer eiwitten en vezels, is glutenvrij en bevat 1/3 minder koolhydraten dan gewone pasta.
Ingrediënten:
- 250 gram rode linzenpasta (Pedon, more than pasta)
- 1 groene paprika
- 180 gram diepvries grote doperwten
- 1 zakje mozzarella bolletjes (Galbani)
- 1/2 potje groene pesto met citroen (Costa Ligure)
- 1 stengel bosui
- eventueel wat basilicum als garnering
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de linzenpasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en houd apart.
- Laat een pannetje met water koken en kook de erwten een 10-tal minuten. Giet dan af.
- Snijd de paprika ondertussen in fijne blokjes.
- Snijd de bosui in fijne ringetjes.
- Doe de pasta in een kom en roer er de pesto doorheen.
- Voeg nu de paprika, erwten, mozzarella en bosui toe. Roer goed door elkaar.
- Kruid eventueel nog met wat peper en zout.