Rode linzenpasta met groene pesto

Ik maakte gebruik van de rode linzenpasta van het merk Pedon.
Deze is een goed alternatief voor de gewone pasta. Hij bevat meer eiwitten en vezels, is glutenvrij en bevat 1/3 minder koolhydraten dan gewone pasta.

linzenpasta.jpg

Ingrediënten:

  • 250 gram rode linzenpasta (Pedon, more than pasta)
  • 1 groene paprika
  • 180 gram diepvries grote doperwten
  • 1 zakje mozzarella bolletjes (Galbani)
  • 1/2 potje groene pesto met citroen (Costa Ligure)
  • 1 stengel bosui
  • eventueel wat basilicum als garnering
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de linzenpasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en houd apart.
  • Laat een pannetje met water koken en kook de erwten een 10-tal minuten. Giet dan af.
  • Snijd de paprika ondertussen in fijne blokjes.
  • Snijd de bosui in fijne ringetjes.
  • Doe de pasta in een kom en roer er de pesto doorheen.
  • Voeg nu de paprika, erwten, mozzarella en bosui toe. Roer goed door elkaar.
  • Kruid eventueel nog met wat peper en zout.

 

 

Plaats een reactie