Gehaktbrood met rode uienchutney

Mijn voornemen was om te koken uit één van mijn kookboeken.
Dit receptje is er zo eentje en komt uit het Libelle kookboek ‘De lekkerste ovenschotels’.
Je vindt het op pagina 48.
Dit boek bevat 94 recepten in verschillende categorieën: vlees, vis, groenten, pasta en aardappelen.

libelle ovenschotel1 libelleovenschotel2

Voor ieder wat wils dus. En wat ik zo leuk vind aan Libelle recepten… ze zijn niet zo moeilijk en te maken met de gewone ingrediënten die je in de supermarkt kunt vinden. Ideaal dus!

Vandaag ging ik voor het gehaktbrood met een chutney van rode ui.
Gehaktbrood had ik wel eens eerder gegeten maar nooit eerder gemaakt. Chutney al helemaal niet!

Het resultaat viel heel goed mee! Ik ga hem zeker nog eens uitproberen!

Hier volgt het receptje. Ik heb het grotendeels gevolgd (hoeveelheden iets vergroot) maar heb de zachte rozepeperbolletjes weggelaten in de chutney. Wil je die gebruiken, dan kan dat met 1,5 el.

gehaktbrood met chutney van rode ui

Ingrediënten:

  • 700 gram gemengd gehakt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 el peterselie, gedroogde
  • 1 el tijm, gedroogde
  • 1 el dragon, gedroogde
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 6 rode uien, in ringen
  • 300 ml groentebouillon
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • boter

Bereiding:

  • Begin met de chutney.
  • Verwarm een pannetje met wat boter. Doe de uienringen erbij en stoof ze op een laag vuurtje.
  • Blus dan met de azijn, honing en bouillon. Laat op een zacht vuurtje inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Maak dan het gehaktbrood.
  • Verwarm de oven op 190° graden.
  • Meng het gehakt, de eieren, het paneermeel, de uien en de knoflook in een kom. Kneed het goed.
  • Kruid bij met peterselie, tijm, dragon, peper, zout en nootmuskaat.
  • Kneed het nog eens goed door.
  • Doe het gehakt in een cakevorm. Spoel je handen even onder kraan en strijk de bovenkant van het gehakt glad met je vochtige handen.
  • Zet dit nu 45 minuten in de oven.
  • Snijd in plakken en serveer met warme (of koude) chutney.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s