Lasagne met spinazie en ham

lasagne met spinazie en ham

 

Ingrediënten:

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 1,5 pakje gezeefde tomaten
  • 2 dikke knoflooktenen
  • 1 grote bak groentenmix voor spaghetti en macaroni
  • 1 dikke ui
  • braadboter
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 80 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 1 liter melk
  • 300 gram gemalen kaas
  • 600 gram diepvriesspinazie (zonder room)
  • 4 dikke plakken gekookte ham
  • peper
  • zout
  • 2 pakken lasagnevellen (Honig)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verwarm een pan met wat boter. Fruit de ui aan met de knoflook. Voeg dan het gehakt toe en maak het los. Bak het lichtjes aan.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe. Roer goed door.
  • Voeg dan de rest van de groentenmix erbij. Roer goed om. Kruid even met peper en zout.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe.
  • Laat zachtjes sudderen.
  • Verwarm een pan en verwarm de spinazie.
  • Maak ondertussen een bechamelsaus. Verwarm een pan met boter. Voeg de bloem toe. Roer goed om tot de boter omgenomen is door de bloem. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Roer goed door met een garde.
  • Voeg dan de helft van de kaas erbij. Roer goed om.
  • Neem een ovenschotel en bouw hem zo op: laag bolognaise, lasagnebladen, dun laagje bechamelsaus, spinazie, ham, dun laagje bechamelsaus, lasagnebladen, bolognaisesaus… Bovenaan eindigen met de bechamelsaus en strooi de rest van de kaas eroverheen.
  • Zet de ovenschotel in de oven en bak zo’n 35 minuten.

 

 

 

Een gedachte over “Lasagne met spinazie en ham

Plaats een reactie