Pangasiusfilet met tagliatelle

Pangasiusfilet met tagliatelle, geserveerd met roergebakken asperges, spinazie, Hollandse garnalen en dille saffraansaus

20130605_185831-1

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote pangasiusfilets
  • 3 ons bladspinazie (diepvries)
  • 6 asperges
  • 1 ons Hollandse garnalen
  • 8 nestjes tagliatelle
  • 1 buisje saffraan
  • 1 flesje kookroom
  • 1 kipbouillonblokje
  • dille, gedroogd
  • zout, peper, cajun kruiden.
  • olijfolie en boter

Bereidingswijze:

  • Schil de asperges en snijd ze schuin in stukjes van ongeveer 1,5 cm
  • Los in ongeveer 1 deciliter heet water het bouillonblokje op en voeg er de saffraan aan toe.
  • Laat dit ongeveer 5 minuten trekken en voeg er vervolgens een flesje kookroom en wat gedroogde dille aan toe. Laat dit ook nog even doorkoken en bind de saus vervolgens een beetje in met wat bindmiddel naar keuze.
  • Breng ongeveer 3 liter water aan de kook met een scheutje olijfolie en wat zout en kook hier de nestjes tagliatelle net beetgaar in af.
  • Dep de pangasiusfilets goed droog en kruid ze aan beide zijden met wat zout, peper en cajunkruiden.
  • Verhit wat olijfolie en boter in de pan en bak de filets mooi krokant in ongeveer 4 minuten per kant.
  • Roerbak de asperges (voor de smaak kun je er eventueel nog een klein beetje suiker over strooien tijdens het bakken) en voeg op het laatst de ontdooide bladspinazie en ongeveer drie kwart van de garnalen toe.
  • Serveer de vis op de tagliatelle met daarop de spinazie en asperges en dresseer de saus mooi rondom het bord.
  • Strooi er als laatste de rest van de garnalen omheen (even heel kort wat heet water erover, zodat de koude er van af is)

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s