Voor iedereen die graag kaas heeft in combinatie met pasta. Ook dit receptje komt uit het boek van ‘Gino’s pasta’.
Ingrediënten:
- 250 ml volle melk
- 80 gram gorgonzola, in blokjes (eventueel paar extra blokjes ter garnering)
- 80 gram goudse kaas, gemalen
- 4 eetlepels bieslook
- 1 theelepel cayennepeper
- 500 gram fusili
- 1 bol mozarella, in kleine blokjes
- 60 gram parmezaanse kaas
- zout
Bereiding:
- Schenk de melk in een pan. Voeg de gorgonzola en goudse kaas toe. Verwarm dit op halfhoog vuur tot de kazen gesmolten zijn. Doe dit met een houten lepel.
- Voeg de bieslook, cayennepeper en een snufje zout toe. Neem de pan dan van het vuur.
- Kook de pasta beetgaar. Giet af en zet hem terug op een laag vuur.
- Voeg de kaassaus, mozarella en parmezaan toe aan de pasta. Schep dit om.
- Garneer eventueel met een paar blokjes gorgonzala.