Ik wilde altijd al eens zelfgemaakte pizza maken. Omdat je hem dan lekker naar eigen zin, rijkelijk kunt bedekken. Voor de bodem gebruikten we wel een pakje pizzadeeg van Koopmans.
Ingrediënten:
- 1 pakje Koopmans pizzadeeg, met 250 ml koud water en 2 eetlepels olijfolie (met eventuele rozemarijnsmaak)
- 1/2 pakje passata
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden + 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden ter afwerking
- 2 rode uien, in dunne halve ringen
- 1 paprika, in reepjes
- 50 gram hamreepjes
- 80 gram champignons, in dunne schijfjes
- 60 gram gemalen kaas
- 100 gram brie, in reepjes
- peper
- zout
- bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Neem de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
- Maak het deeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Kneed het goed met de mixer of met je handen.
- Rol het dag uit met een deegroller tot een ronde of vierkante vorm.
- Meng de passata met de Italiaanse kruiden. Kruid bij met peper en zout. Smeer deze dun uit op de bodem.
- Bestrooi de groenten, brie en ham. Overstrooi met de gemalen kaas.
- Zet de pizza dan in de oven en laat zo’n 15-20 minuten bakken.
- Snij dan in stukken.