Pizza met groentjes, brie en hamreepjes

Ik wilde altijd al eens zelfgemaakte pizza maken. Omdat je hem dan lekker naar eigen zin, rijkelijk kunt bedekken. Voor de bodem gebruikten we wel een pakje pizzadeeg van Koopmans.

Ingrediënten:

  • 1 pakje Koopmans pizzadeeg, met 250 ml koud water en 2 eetlepels olijfolie (met eventuele rozemarijnsmaak)
  • 1/2 pakje passata
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden + 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden ter afwerking
  • 2 rode uien, in dunne halve ringen
  • 1 paprika, in reepjes
  • 50 gram hamreepjes
  • 80 gram champignons, in dunne schijfjes
  • 60 gram gemalen kaas
  • 100 gram brie, in reepjes
  • peper
  • zout
  • bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Neem de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
  • Maak het deeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Kneed het goed met de mixer of met je handen.
  • Rol het dag uit met een deegroller tot een ronde of vierkante vorm.
  • Meng de passata met de Italiaanse kruiden. Kruid bij met peper en zout. Smeer deze dun uit op de bodem.
  • Bestrooi de groenten, brie en ham. Overstrooi met de gemalen kaas.
  • Zet de pizza dan in de oven en laat zo’n 15-20 minuten bakken.
  • Snij dan in stukken.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s