Appelkoekje

Uit het mooie boek ‘Appeltaart’ van Janneke Philippi maakte ik een simpel gerechtje, nl. de appelkoek.
Omdat mijn ronde vorm wat klein was, kon ik de naden van het bladerdeeg niet goed meer samendrukken.
Daarom heb ik met de restjes bladerdeeg reepjes gemaakt om nog eens rond de vorm te leggen.

Ingrediënten (voor 4 appelkoeken):

  • 1 grote zoete appel
  • bladerdeeg (diepvries)
  • 1 koffielepel witte suiker
  • 2 koffielepels kaneel
  • 2 koffielepels lichte bastardsuiker
  • 1 eigeel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Steek met een grote vorm 8 cirkels uit het bladerdeeg. Leg 4 cirkels op het bakpapier. Laat er wat plaats tussen.
  • Schil de appel, haal het klokkenhuis eruit. Snij dunne ringen van de appel.
  • Leg 2 of 3 appelringen op elk cirkeltje bladerdeeg.
  • Strooi er de bastardsuiker en de kaneel overheen.
  • Dek de appelringen weer af met een rond stukje bladerdeeg. Maak een kruisje in het midden.
  • Snij nu reepjes bladerdeeg en leg ze rondom. Druk goed aan.
  • Bestrijk het deeg met eigeel.
  • Zet 10 minuten in de oven. Bestrooi daarna met de witte suiker. Zet de appelkoek dan nog 10 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s