Eieren in kaassaus met spinazie

Onze eieren gingen bijna van de datum.
Daarom maakte ik vandaag eieren in kaassaus. Niet het gezondste maar wel erg lekker!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 eieren
  • 1 ui
  • 700 ml melk
  • 80 gram bloem
  • 80 gram boter + extra voor de ui
  • 200 gram geraspte kaas mengsel (emmentaler – gouda) + 50 gram voor de afwerking
  • 50 gram paneermeel
  • zout
  • nootmuskaat
  • 300 gram verse spinazie
  • 50 ml room

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Kook de eieren een 8-tal minuten hard in water.
  • Snij de ui fijn en bak die in een beetje boter. Voeg dan de spinazie toe. Kruiden met peper en nootmuskaat. Roer goed. Doe er een scheut room bij. Doe het daarna in de ovenschotel.
  • Pel de eieren. Halveer ze en leg deze op de spinazie.
  • Laat de boter smelten in een kookpot. Voeg de bloem toe. Goed roeren. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Roer goed. Voeg dan de 200 gram kaas toe. Voeg nog wat nootmuskaat toe.
  • Giet de kaassaus over de eieren. Werk af met de overgebleven kaas. Doe er dan de paneermeel over.
  • Zet een 20-tal minuten in de oven.

Een gedachte over “Eieren in kaassaus met spinazie

Plaats een reactie