Chili Con Carne

Dit keer een typisch Mexicaans gerechtje. Eén van mijn lievelingsgerechtjes en al vaak klaargemaakt.
Een lekkere chili con carne. Voor een nog pittigere versie kan je nog een pepertje toevoegen. Op eigen risico!

Ingrediënten (voor 4- 5 personen):

  • 800 gram gemengd gehakt
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 blikken maïs
  • 2 blikken chilibonen (AH)
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • boter
  • 1 pakje gele rijst (AH)

Bereiding:

  • Snij de paprika en ui in blokjes.
  • Snij de pepers en knoflook heel fijn.
  • Verwarm de pan en voeg de boter toe. Bak het gehakt rul. Voeg peper en zout toe.
  • Voeg de ui, pepers en knoflook toe. Laat de ui glazig worden.
  • Voeg de paprika toe. Roer voor een paar minuten.
  • Voeg dan het pakje gezeefde tomaten toe. Zet het vuur lager en laat voor een kwartiertje pruttelen. Af en toe roeren.
  • Kook ondertussen de gele rijst. Giet af.
  • Voeg de chilibonen toe. Laat nog enkele minuten pruttelen.
  • Kruid bij met peper, zout en paprikapoeder.
  • Voeg als laatste de maïs toe. Goed roeren.
Advertenties

Een gedachte over “Chili Con Carne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s