Dit keer een typisch Mexicaans gerechtje. Eén van mijn lievelingsgerechtjes en al vaak klaargemaakt.
Een lekkere chili con carne. Voor een nog pittigere versie kan je nog een pepertje toevoegen. Op eigen risico!
Ingrediënten (voor 4- 5 personen):
- 800 gram gemengd gehakt
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 2 blikken maïs
- 2 blikken chilibonen (AH)
- 1 pakje gezeefde tomaten
- peper
- zout
- paprikapoeder
- boter
- 1 pakje gele rijst (AH)
Bereiding:
- Snij de paprika en ui in blokjes.
- Snij de pepers en knoflook heel fijn.
- Verwarm de pan en voeg de boter toe. Bak het gehakt rul. Voeg peper en zout toe.
- Voeg de ui, pepers en knoflook toe. Laat de ui glazig worden.
- Voeg de paprika toe. Roer voor een paar minuten.
- Voeg dan het pakje gezeefde tomaten toe. Zet het vuur lager en laat voor een kwartiertje pruttelen. Af en toe roeren.
- Kook ondertussen de gele rijst. Giet af.
- Voeg de chilibonen toe. Laat nog enkele minuten pruttelen.
- Kruid bij met peper, zout en paprikapoeder.
- Voeg als laatste de maïs toe. Goed roeren.
Een gedachte over “Chili Con Carne”