Groene soep met een twist

Groene soep

Ingrediënten:

  • 1 grote broccoli
  • 1 courgette
  • 80 gram rucola
  • 1 dikke ui
  • 90 gram kruidenroomkaas (bijvoorbeeld paturain)
  • 2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
  • 1,7 liter water
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Ingrediënten:

  • Snijd de ui in blokjes.
  • Snijd de broccoli en courgette in grove stukken.
  • Verwarm een kookpot met een klontje boter. Bak hierin de ui glazig aan.
  • Voeg de broccoli en courgette toe en stoof ze enkele minuten aan.
  • Giet er dan het water bij en verkruimel de bouillonblokjes in het water.
  • Laat het rustig koken gedurende een 12 à 15 minuten totdat de groenten gaar zijn.
  • Roer er de rucola doorheen.
  • Schep nu de kruidenkaas doorheen de soep.
  • Mix de soep met de staafmixer fijn en kruid naar smaak met peper (en eventueel een snufje zout).
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s