Knolselderpuree

IMG_0238

Knolselderpuree is een gezonder alternatief voor de aardappelpuree.
Op de voorgrond van de foto zie je de knolselderfrietjes. Ook hiervan vind je het recept op dit blog.

Ingrediënten:

  • 1 knolselder
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiding:

  • Verwarm een kookpot met 2,5 à 3 liter water.
  • Schil de knolselder zorgvuldig.
  • Snijd hem in grove stukken, van ongeveer gelijke grootte.
  • Kook de knolselder graag gedurende 15 à 18 minuten. Prik er even met een mes in om de gaarheid te controleren.
  • Giet dan af.
  • Doe alles in een grote blender of hakmolen.
  • Doe er een snufje zout en een kleine hoeveelheid peper en nootmuskaat bij.
  • Blender dan alles tot een fijne puree.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s