Foodblogswap: Knapperige kipnuggets

Ook deze maand mocht ik koken van een ander blog, namelijk van ‘Mijn mixed kitchen’ .
Eslem is de eigenares van het blog en is een Nederlandse vrouw die getrouwd is met een Turkse man.
En dat merk je aan haar blog. Het bevat heel veel Turkse recepten maar ook wat gewone recepten.

Op het blog vind je een hele hoop leuke recepten die makkelijk te maken zijn. Soms vragen ze wel wat ingrediënten die ik niet meteen kon vinden. Daarom ging ik voor een gewoon receptje: ‘knapperige kipnuggets’.
Het receptje was duidelijk omschreven en bevat veel foto’s waar alles stap voor stap te zien is.
Ook is de ingrediëntenlijst heel miniem. Ideaal dus om snel iets op tafel te toveren!
Ze zijn heerlijk krokant en ben blij dat ik dit receptje geprobeerd heb.

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • kom cornflakes
  • 1/2 l melk
  • zout
  • peper
  • flinke koffielepelkerriepoeder (of een lepeltje curry madras van Jonnie Boer)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder (of twee teentjes knoflook)

Bereiding:

  • Snijd de kip in blokjes en doe ze in een kom.
  • Giet de melk over de kip.
  • Kruid dan met zout, peper, knoflookpoeder en kerriepoeder.
  • Zet de kom met de kip dan een tweetal uurtjes in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe dan de cornflakes in een apart bakje. Duw ze met je handen in kleinere stukjes.
  • Leg bakpapier op een bakplaat of in een ovenschotel.
  • Wentel de kippenblokjes door de cornflakes.
  • Leg de blokjes dan op de bakplaat of ovenschotel.
  • Zet de kippenblokjes voor een 20-tal minuten in de oven.

Een gedachte over “Foodblogswap: Knapperige kipnuggets

Plaats een reactie