Oud Dommelhof – Neerpelt

Zo dichtbij en toch nooit eerder geweest, bij Oud Dommelhof in Neerpelt. Hier kun je terecht voor een drankje, voor de lunch of het diner. Met twee vriendinnen ging ik op een vrijdagavond uiteten.

Het pand bestaat uit enorm veel glas en oogt modern. Binnen is het toch ook sfeervol met een zachte belichting. De zaak ziet er ruimtelijk uit en de tafeltjes staan vrij dicht op elkaar. De tafeltjes en zitbanken zijn leuk gemixt, niet steeds hetzelfde soort meubilair.
Voor een groter gezelschap zijn er twee mooie banken met een ronde tafel erbij.

Tussen het babbelen door bekijken we even de menukaart. De menukaart is heel uitgebreid: croques, toasts, panini’s, pasta, wokgerechten, salades. Maar natuurlijk ook de gewone voorgerechten en hoofdgerechten.
De hoofdgerechten zijn leuk verdeeld in categorieën: uit de houtskooloven, ’t vliegt, ’t loopt en ’t zwemt.

Na wat wikken en wegen geven we onze keuzes door. En een tijdje later komt ons eten dan ook op tafel.
Op tafel krijgen we een brochette van kip en ananas met frisse salade en yoghurtdressing. Verder twee rumpsteaks. Daarbij kun je nog kiezen om een salade of warme groenten te bestellen. Wel tegen een meerprijs van 2,50 en 3,75 euro.
We bestellen ook nog een currysaus, champignonsaus en een bearnaisesaus die 2,50 euro of 3 euro kosten. Alles bij elkaar geteld is dat dus een prijzig bordje met eten!
Bij onze gerechten bestellen we friet, dommelgras en aardappelgratin.

De vleesporties zijn  ruim. De friet en het dommelgras worden geserveerd in een grote puntzak op een houder. Qua presentatie vind ik dit zelf een beetje minder met die vetvlekken aan de buitenkant van het papier. Mijn ene vriendin vindt het net wel weer leuk presenteren. Smaken verschillen dus! 🙂 De aardappelgratin was mooi gebruind in de oven maar mocht qua portie wat groter zijn.

Het rundervlees was heel goed gebakken. Precies zoals we gevraagd hadden. De brochette was heel mals.
Heerlijk! De saus zit in een sauskom die ook op het bord staat. Een deel van de saus werd al over het vlees gegoten. Mijn bearnaisesaus smaakte heel goed!

ouddommelhof1 ouddommelhof2 ouddommelhof3 ouddommelhof4 ouddommelhof5 ouddommelhof6

Na het hoofdgerecht kregen we ook nog zin in een nagerechtje. We kregen dan ook een kaart met de zoetigheden. Hierop stond ijs, desserts, pannenkoeken en wafels.
We bestelden een dame blanche, crème brûlée en een warme appeltaart met speculoosijs.

De gerechten werden weer mooi gepresenteerd. De bolletjes ijs van de dame blanche liggen op stukjes chocolade. De saus smaakt goed voor mijn vriendin.
De appeltaart wordt ook goedgekeurd. De fijngesneden appel en het appelsausje vindt mijn vriendin iets minder smaken.
Mijn crème brûlée wordt aan tafel geserveerd en geflambeerd. Dat zorgt natuurlijk voor het nodige spektakel.
Leuk om te zien! Als de vlam gedoofd is, is het suikerlaagje heel mooi krokant geworden. De crème smaakt lichtjes naar vanille (mocht nog ietsje meer) maar ook nog wat naar de alcohol van het flamberen.

ouddommelhof7 ouddommelhof8 ouddommelhof9

Lekker!

  • vlees is heel goed gebakken
  • borden werden netjes presenteerd

Niet zo lekker!

  • veel betalen voor simpele extraatjes (saus, groenten)
  • vrij kleine portie aardappelgratin

7enhalf

Oud Dommelhof, Toekomstlaan 7, Neerpelt, http://www.ouddommelhof.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s