Garnalen in lichtpikante roomsaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 gram garnalen, rauw & gepeld (uit de diepvries)
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 3 tenen knoflook
  • 2 flinke eetlepels paprikapoeder
  • 4 koffielepels sambal
  • 400 ml room
  • flinke koffielepel maïzena (maïszetmeel)
  • kleine bosje verse peterselie
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Laat de garnalen eerst goed ontdooien. Ik doe dit meestal onder stromend kraanwater.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de peterselie fijn en houd dat apart.
  • Verwarm een wokpan of hapjespan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de paprika en knoflook rustig aan. Roer gedurende een 4-tal minuten.
  • Voeg dan de garnalen toe. Roer ze een paar minuten goed door de pan.
  • Voeg dan de room toe en laat op hoog vuur indikken. Voeg ondertussen de paprikapoeder en sambal toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Voeg eventueel nog de maïzenaoplossing toe om de saus extra in te dikken
  • Werk af met de verse peterselie.

Lekker met brood of rijst.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s