
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 600 gram garnalen, rauw & gepeld (uit de diepvries)
- 2 rode puntpaprika’s
- 3 tenen knoflook
- 2 flinke eetlepels paprikapoeder
- 4 koffielepels sambal
- 400 ml room
- flinke koffielepel maïzena (maïszetmeel)
- kleine bosje verse peterselie
- scheutje olijfolie
- peper
- zout
Bereiding:
- Laat de garnalen eerst goed ontdooien. Ik doe dit meestal onder stromend kraanwater.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de peterselie fijn en houd dat apart.
- Verwarm een wokpan of hapjespan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de paprika en knoflook rustig aan. Roer gedurende een 4-tal minuten.
- Voeg dan de garnalen toe. Roer ze een paar minuten goed door de pan.
- Voeg dan de room toe en laat op hoog vuur indikken. Voeg ondertussen de paprikapoeder en sambal toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
- Voeg eventueel nog de maïzenaoplossing toe om de saus extra in te dikken
- Werk af met de verse peterselie.
Lekker met brood of rijst.