Beachclub Sunrise – Best

Gisterenavond mochten wij, op uitnodiging van de Beachclub Sunrise, komen dineren.
Ik kom vaker bij de Ikea in Eindhoven en daar vlakbij ligt dit fraaie plekje aan het water!

1
3
We hadden er nog nooit eerder van gehoord en dat is best jammer! Want het is er geweldig mooi, vooral met dat zomerse zonnetje erbij!
Bij de Beachclub Sunrise kun je niet alleen terecht voor een borrel, lunch of diner maar het is ook een leuke locatie voor een feestje, vergadering, huwelijk, bedrijfsuitje of barbecue.
Wil je maximaal chillen en genieten van de zon? Dan kun je ook één van de loungebedden op het strand huren. Mogelijkheden heb je hier genoeg!

4

Maar als foodblogger zijnde, kwam ik natuurlijk voor een etentje! Bij binnenkomst werden mijn vriend en ik vriendelijk onthaald en mochten we een plekje kiezen op het terras! Achter het windscherm/glasscherm stond er een leuk tafeltje gedekt met ruim uitzicht over het water.
Een beter plekje konden we ons niet wensen! Wat was dat relax!
We kregen meteen een vakantiegevoel over ons heen… alsof we even in een ander land waren!

5

We mochten genieten van een 2-gangen sharing diner! Iets wat je ook zo kunt bestellen want dit menu vind je terug op de dinerkaart! Heel gezellig om met vrienden te doen!
Daarbij kregen we nog een fles wijn en een flesje water aangeboden.
Aangezien we geen grote wijnliefhebbers zijn, wilden we in eerste instantie geen wijn maar de volhoudende Italiaanse ober dacht daar anders over. 😉 Mijn wens voor een zoet drankje werd meteen ingewilligd. Eventjes later kwam hij terug met een wijnkoeler en een fles Italiaanse, lichtparelende  Moscato d’Asti. En ja hoor… zoet was die zeker! En geweldig lekker! Die fles moest ook meteen op de foto! 🙂

6

Onder het genot van dat wijntje, begonnen we ook aan ons voorgerecht. Het werd een bord met gebakken champignons, gerookte zalm, carpaccio en een Caesar salade. Geen culinaire hoogstandjes maar wel gewoon, lekker eten. En ook fris gepresenteerd met die vrolijke (eetbare) bloempjes erbij.

7


We begonnen aan de carpaccio die mooi gesneden werd. Daarbovenop lag truffelmayonaise, rucola en Parmezaan. De gerookte zalm werd gecombineerd met een limoenmayonaise. Op de Caesar salade lagen veel stukjes kip en enkele ansjovisfilets. De saus was royaal aanwezig. We vonden het zalig!
Bij dit plateau kregen we een ruime hoeveelheid brood (wit en donker) met daarbij olijfolie en boter. We hoefden niet zuinig te smeren. Er was genoeg! En dat vinden we altijd een pluspunt!

10

Het bord met hoofdgerechten zag er ook goed uit! We kregen een grote plak gegrilde zalm met bearnaisesaus en zeekraal. De zalm was mooi gegaard maar de bearnaisesaus was ons iets te krachtig. Het zure van de azijn overheerste erg! De gebakken kip met risotto was meer ons ding! De kip was mals en lekker sappig! Bovenop lagen er dunne plakjes tomaat met kaas die in de oven eventjes meegebakken werden. Een leuk idee om thuis ook eens uit te proberen, bedacht ik me. In de risotto proefde je de saffraan duidelijk. Het deed me aan een paella denken. Jammie!
Het vlees van de spareribs viel zo van het bot en de smaak was top!

11
Ook de gamba’s waren een succes! Geen priegelwerk want we moesten alleen de staart en kop nog verwijderen. Minimale vette handen dus! 🙂 Het roomsausje paste goed maar mocht voor mij iets uitgebreider! Ik ben nu eenmaal een liefhebber van sausjes! 😉
Bij dit hoofdgerechten plateau kregen we nog een kommetje salade met tomaten en komkommer. De dressing smaakte fris en smakelijk! De frietjes werden krokant gebakken. Daarmee scoor je ook punten bij ons!
We hebben goed gegeten van de hoofdgerechten maar vonden het wel jammer dat de hoofdgerechten zo snel afkoelden. Misschien is het een tip om de warme gerechten in twee rondes te serveren?

We vinden de Beachclub Sunrise echt een mooi plekje, dichtbij Eindhoven! We komen zeker nog eens terug om te genieten van de lunch en het prachtige uitzicht.

Lekker!

  • geweldig mooie locatie bij het water
  • bediening met een glimlach
  • goede garing van vlees en vis

Niet zo lekker!

  • het hoofdgerechtenplateau was vlug afgekoeld
  • te zure bearnaisesaus

8enhalf

Beachclub Sunrise, Ekkersweijer 3, Best, https://www.beachclubsunrise.nl/

Plaats een reactie