Ingrediënten:
- 1 kilogram kip braadsticks
- 2 koffielepels paprikapoeder
- 1/2 koffielepel cayennepeper
- 130 ml chilisaus (50% minder suiker van Inproba)
- zout
- peper
- boter
Bereiding:
- Verwarm de oven op 190 graden.
- Kruid de braadsticks met paprikapoeder, cayennepeper en een beetje zout en peper. Wrijf ze eventueel even in met de handen.
- Verwarm een klontje boter in een braadpan.
- Bak de kip, op hoog vuur, rondom bruin gedurende een 5-tal minuten.
- Leg de braadsticks op een bakplaat (of braadslede, in mijn geval) en smeer ze goed in met de chilisaus.
- Zet ze nu nog zo’n 15 à 20 minuten in de oven.
Deze heerlijke braadsticks maakte ik met de Inproba chilisaus met 50% minder suiker. Deze kreeg ik toegestuurd om te mogen testen. Ik ben dol op chilisaus en gebruik het vaak als extra saus in een wokgerecht of bij de barbecue!
Dat deze 50% minder suiker bevat is toch mooi meegenomen! Dit komt omdat de helft van de suiker vervangen werd door een stevia-extract. Toch is deze saus nog heerlijk zoet van smaak en heeft hij nog dat beetje pit in zich. Voor mij een blijvertje in de keuken!