Ingrediënten:
- 1 kilogram runderpoulet
- 250 gram spekblokjes
- 700 ml rode wijn
- 600 ml kruidenbouillon (runderbouillon kan ook)
- 250 gram wortelen
- 4 laurierblaadjes
- 6 takjes verse tijm
- 2 eetlepels bloem
- 400 gram champignons
- 1 pot zilveruitjes, uitgelekt
- peper
- zout
- boter
Bereiding:
- Snijd de runderpoulet in kleinere stukjes van ongeveer 3 cm dik.
- Verwarm een braadpot met een klont boter.
- Bak de runderpoulet bruin aan. Ik deed dit in twee delen.
- Kruid dit met peper en zout.
- Voeg daarna de spekblokjes toe. Laat ook deze wat bruin bakken.
- Strooi er dan de bloem overheen. Roer alles goed om gedurende 2 minuten.
- Giet er dan de bouillon en rode wijn bij. Zet dan het vuur lager zodat het een klein beetje pruttelt.
- Voeg de laurier en tijm toe.
- Laat dit nu zo’n 2 uurtjes koken. Roer regelmatig even om.
- Snijd de champignons in vier stukken.
- Voeg nu de champignons en zilveruitjes toe aan het vlees. Laat nog een kwartiertje pruttelen.