Boeuf Bourguignon

1-IMG_9449

Ingrediënten:

  • 1 kilogram runderpoulet
  • 250 gram spekblokjes
  • 700 ml rode wijn
  • 600 ml kruidenbouillon (runderbouillon kan ook)
  • 250 gram wortelen
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 gram champignons
  • 1 pot zilveruitjes, uitgelekt
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de runderpoulet in kleinere stukjes van ongeveer 3 cm dik.
  • Verwarm een braadpot met een klont boter.
  • Bak de runderpoulet bruin aan. Ik deed dit in twee delen.
  • Kruid dit met peper en zout.
  • Voeg daarna de spekblokjes toe. Laat ook deze wat bruin bakken.
  • Strooi er dan de bloem overheen. Roer alles goed om gedurende 2 minuten.
  • Giet er dan de bouillon en rode wijn bij. Zet dan het vuur lager zodat het een klein beetje pruttelt.
  • Voeg de laurier en tijm toe.
  • Laat dit nu zo’n 2 uurtjes koken. Roer regelmatig even om.
  • Snijd de champignons in vier stukken.
  • Voeg nu de champignons en zilveruitjes toe aan het vlees. Laat nog een kwartiertje pruttelen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s