Boeuf Bourguignon

1-IMG_9449

Ingrediënten:

  • 1 kilogram runderpoulet
  • 250 gram spekblokjes
  • 700 ml rode wijn
  • 600 ml kruidenbouillon (runderbouillon kan ook)
  • 250 gram wortelen
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 gram champignons
  • 1 pot zilveruitjes, uitgelekt
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de runderpoulet in kleinere stukjes van ongeveer 3 cm dik.
  • Verwarm een braadpot met een klont boter.
  • Bak de runderpoulet bruin aan. Ik deed dit in twee delen.
  • Kruid dit met peper en zout.
  • Voeg daarna de spekblokjes toe. Laat ook deze wat bruin bakken.
  • Strooi er dan de bloem overheen. Roer alles goed om gedurende 2 minuten.
  • Giet er dan de bouillon en rode wijn bij. Zet dan het vuur lager zodat het een klein beetje pruttelt.
  • Voeg de laurier en tijm toe.
  • Laat dit nu zo’n 2 uurtjes koken. Roer regelmatig even om.
  • Snijd de champignons in vier stukken.
  • Voeg nu de champignons en zilveruitjes toe aan het vlees. Laat nog een kwartiertje pruttelen.

Plaats een reactie