Riblappen met Ierse cider

irish cider stoofvlees

In dit stoofpotje gebruikte ik het flesje Magners Irish Cider van 33 cl.
Met maar liefst 17 verschillende appelsoorten wordt deze cider gemaakt.
Cider wordt verkregen door de gisting van het appelsap. Ideaal om zo te drinken maar ik gebruikte hem in combinatie met gestoofde riblappen.

Ingrediënten:

  • 1 grote riblap (700 gram)
  • 1 flesje Magners Irish Cider
  • 250 ml heet water
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 flinke koffielepel mosterd
  • 1,5 eetlepel appelstroop
  • boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snijd de ui.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Kruid de riblap met peper en zout, aan beide kanten.
  • Verwarm een braadpan met een klont boter.
  • Bak hierin de riblap aan de beide kanten bruin aan. Haal deze daarna uit de pan.
  • Bak in dezelfde pan de ui en knoflook aan.
  • Voeg dan het terug vlees toe.
  • Blus met de cider (en eventueel wat heet water) totdat het vlees onder staat.
  • Voeg de laurier, tijm en mosterd toe.
  • Laat nu alles op een laag pitje sudderen, gedurende minstens 3 uur. Ik zet het deksel er losjes op.
  • Wentel het vlees af en toe om. Let op dat er voldoende vocht in de pot blijft.
  • Voeg tenslotte de appelstroop nog toe. Laat nog een kwartiertje rustig pruttelen.
  • Verwijder de laurier voor het opdienen.

Plaats een reactie