’t Kerkpleintje – Bocholt

Steppegras is toch wel één van onze favoriete gerechten op restaurant. In het Noord-Limburgse Bocholt ligt nog een adresje waar je steppegras kunt eten maar waar wij nog niet eerder geweest waren.

kerkpleintje3

Op een woensdagavond stappen we binnen bij ’t Kerkpleintje. Een brasserie die al 34 jaar bestaat. Binnen heeft het het uitzicht van een bruin café. De verlichte reclameborden van diverse bieren hangen aan de muur en door de donkere binnenkant lijkt het alsof we een beetje terug in de tijd gaan. Toch ziet het er wel gezellig uit.
We besluiten om de hoge tafel aan de zijkant te nemen. De stoelen zitten comfortabel en de jongen van de bediening brengt ons al vlug de menukaart.

De voorgerechten zijn aan de prijzige kant. Een garnalencocktail voor 13,50 euro vind ik wat teveel van het goede. Die slaan we dus maar over! We bestellen gewoon allebei een steppegras maar dan met champignonsaus in plaats van stroganoffsaus.
En we vragen hem saignant te bakken. Met daarbij nog een portie mayonaise.

kerkpleintje1

kerkpleintje2

Het duurt niet lang… het kommetje salade komt al op tafel. Dit kommetje salade oogt goed. Er zit geen dressing op maar binnenin zit er wel een heerlijke portie wittekoolsalade. Die heeft wel de nodige dressing waardoor je alles goed kunt husselen en het een fijne salade is die ik met smaak verorber.
De portie steppegras is ook flink! Het valt op dat de frietjes heel mooi gesneden zijn maar ook wel een heel lang formaat hebben. De smaak is iets vlakker maar met een snufje zout erbij vind ik het heerlijk! Zeker als ik de champignonsaus ontdek. Want die is echt heerlijk romig en perfect op smaak. Eén van de betere champignonsauzen die ik de laatste tijd gehad heb!
De biefstuk vinden we oké. Hij is (gelukkig) nog mals genoeg maar mocht zeker roder. Het valt ons ook op dat de biefstuk heel erg geperforeerd is. De structuur van het vlees is dan ook erg korrelig qua uitzicht en je proeft het ook in de mond. Zonde als een goed stukje vlees zo plat geslagen wordt!

Toch was dit wel een geslaagd etentje en waren we blij dat we ook hier eens zijn gaan eten.

Lekker!

  • goede portie
  • vriendelijke bediening
  • perfecte champignonsaus
  • lekkere wittekoolsalade

Niet zo lekker!

  • korrelige biefstuk

8

’t Kerkpleintje, Reppelerweg 181, Bocholt, http://www.kerkpleintje.be/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s