’t Kerkpleintje – Bocholt

Steppegras is toch wel één van onze favoriete gerechten op restaurant. In het Noord-Limburgse Bocholt ligt nog een adresje waar je steppegras kunt eten maar waar wij nog niet eerder geweest waren.

kerkpleintje3

Op een woensdagavond stappen we binnen bij ’t Kerkpleintje. Een brasserie die al 34 jaar bestaat. Binnen heeft het het uitzicht van een bruin café. De verlichte reclameborden van diverse bieren hangen aan de muur en door de donkere binnenkant lijkt het alsof we een beetje terug in de tijd gaan. Toch ziet het er wel gezellig uit.
We besluiten om de hoge tafel aan de zijkant te nemen. De stoelen zitten comfortabel en de jongen van de bediening brengt ons al vlug de menukaart.

De voorgerechten zijn aan de prijzige kant. Een garnalencocktail voor 13,50 euro vind ik wat teveel van het goede. Die slaan we dus maar over! We bestellen gewoon allebei een steppegras maar dan met champignonsaus in plaats van stroganoffsaus.
En we vragen hem saignant te bakken. Met daarbij nog een portie mayonaise.

kerkpleintje1

kerkpleintje2

Het duurt niet lang… het kommetje salade komt al op tafel. Dit kommetje salade oogt goed. Er zit geen dressing op maar binnenin zit er wel een heerlijke portie wittekoolsalade. Die heeft wel de nodige dressing waardoor je alles goed kunt husselen en het een fijne salade is die ik met smaak verorber.
De portie steppegras is ook flink! Het valt op dat de frietjes heel mooi gesneden zijn maar ook wel een heel lang formaat hebben. De smaak is iets vlakker maar met een snufje zout erbij vind ik het heerlijk! Zeker als ik de champignonsaus ontdek. Want die is echt heerlijk romig en perfect op smaak. Eén van de betere champignonsauzen die ik de laatste tijd gehad heb!
De biefstuk vinden we oké. Hij is (gelukkig) nog mals genoeg maar mocht zeker roder. Het valt ons ook op dat de biefstuk heel erg geperforeerd is. De structuur van het vlees is dan ook erg korrelig qua uitzicht en je proeft het ook in de mond. Zonde als een goed stukje vlees zo plat geslagen wordt!

Toch was dit wel een geslaagd etentje en waren we blij dat we ook hier eens zijn gaan eten.

Lekker!

  • goede portie
  • vriendelijke bediening
  • perfecte champignonsaus
  • lekkere wittekoolsalade

Niet zo lekker!

  • korrelige biefstuk

8

Extra informatie na een 2de bezoek aan ’t Kerkpleintje:
Midden januari 2018 gingen we voor een tweede keer een steppegras eten bij ’t Kerkpleintje.
De biefstuk van mezelf was goed saignant, zoals gevraagd. Die van mijn vriend eerder à point. Maar de echte teleurstelling was de portie. Voor 26 euro kregen we beduidend minder steppegras dan voorheen. De eerste keer moesten we vechten om de portie op te krijgen. Nu hadden we het idee ‘Was het dit al?’. Ik heb na afloop verteld dat het eten erg lekker was (en dat was het ook zeker!) maar dat de portie echt te klein was. Dit zou doorgegeven worden aan de keuken. En daar bleef het dan ook bij! Daarna hadden we een beetje het gevoel dat we ‘ontlopen’ werden. Geen ‘sorry’, meelevend antwoord of kleine compensatie!
Daarna ben ik naar de bar gegaan om de rekening te vragen. Toen de bazin vroeg hoe het eten was, vertelde ik mijn zelfde verhaal. Bij de vraag ‘of ik dan te weinig gegeten had’, gaf ik inderdaad toe dat we niet voldoende gegeten hadden voor de 26 euro die we betaalden. En ik vertelde erbij dat we de keer daarvoor wel heel tevreden waren!
Het lijkt me ook heel onlogisch dat we een reactie op de portie zouden geven als onze buik boordevol zou zitten…
Ook hier kregen we geen verdere reactie. We zijn teleurgesteld naar buiten gegaan. Daarom zullen we hier geen derde keer meer komen. Jammer maar helaas…

't kerkpleintje

’t Kerkpleintje, Reppelerweg 181, Bocholt, http://www.kerkpleintje.be/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s