Supersauer – Rotterdam (markthal)

Enkele weken geleden waren we een dag in Rotterdam. Na het bezoeken van de bekende kubuswoningen liepen we door naar de markthal. In deze overdekte marktplaats kun je terecht voor allerlei foodproducten: kaas, specerijen, brood, worst, vis, groenten…
Je vindt er zelfs een grote Chinese supermarkt. Naast die supermarkt ligt ook de Koreaanse Supersauer. Hier kun je terecht voor sushi burrito’s en de Koreaanse rijstsalade (Bibimbap). Ons oog viel vooral op de sushi burrito. We zijn dol op sushi dus deze burrito wilden we daarom zeker proeven!


Net als de rijstsalades zijn ook de burrito’s verkrijgbaar in diverse smaken: zalm, garnalen, beef, tonijn en gefrituurde tofu.
Wij bestelden twee varianten: de zalm en garnalen.
We zagen dat de sushi burrito’s vers gemaakt werden. De plak rijst wordt met behulp van een sushi robot op het norivel gelegd. Daarna wordt die met groenten en vis/beef/garnalen/tofu belegd.

 


Het duurt niet lang voordat we onze bakjes met sushi burrito’s krijgen. Gelukkig zijn ze makkelijk in twee delen gesneden. Nu is het beetje bij beetje het papiertje eraf scheuren en happen. De groenten en vis smaken erg goed. Alles is vers en de groenten zijn mooi knapperig. De saus die ertussen zit, smaakt ook prima!
Toch zou een beetje sojasaus nog wat meer smaak geven aan dit gerechtje.
Verder hebben we toch nog wel wat bedenkingen. We vinden de hoeveelheid vis wel miniem. Je betaalt er tenslotte toch ook wel 9 euro voor.
De hoeveelheid groenten en rijst is daarentegen wel groot. Het zit, wat ons betreft, niet zo in balans. Omdat je nooit zo’n grote hap kunt nemen waardoor je alles proeft. Of je proeft de vis, ofwel de grote hoeveelheid rijst en groenten. Het onderste stuk hebben we dan ook laten liggen omdat de vis er toch al uit was.

Onze besluit was: een leuk idee maar een minder indrukwekkende smaakbeleving.

Lekker!

 • goede portie
 • verse producten
 • leuk idee

Niet zo lekker!

 • de hoeveelheid zalm/garnalen was miniem
 • de groente/rijst overheersen
 • iets meer zout/sojasaus mocht wel

5

Supersauer, Dominee Jan Scharpstraat 298, Rotterdam, http://www.supersauer.nl

2 gedachtes over “Supersauer – Rotterdam (markthal)

 1. Michiel zegt:

  ik heb een paar weken geleden bij hun een bibimbap beef gegeten en vond hem echt heerlijk, prima in balans met lekker veel groente en heerlijke saus.
  Het is denk ik allemaal een kwestie van smaak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s