In de markthal van Rotterdam bestelden we een sushi burrito.
Daar misten we toch de juiste verdeling van vis/groenten/rijst. Daarom maakten we thuis onze eigen versie. Een stuk smeuïger en meer vis erin!
Ingrediënten:
- 6 norivellen
- 400 gram verse zalm
- 2 avocado’s
- 1 mango
- 400 gram sushirijst
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel kristalsuiker
- 50 gram gebakken uitjes
- 1/4 komkommer
- 18 blaadjes kropsla
- 2 eetlepels zoete chilisaus
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de rijstazijn en kristalsuiker in een pannetje en giet het daarna bij de rijst. Roer het goed door.
- Snijd één avocado in smalle partjes. Zet apart.
- Snijd de mango in partjes.
- Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snijd smalle repen.
- Snijd de zalm in smalle plakken .
- Snijd de andere avocado in grove blokken.
- Doe die blokjes avocado in een hakmolen en giet er de zoete chilisaus doorheen. Meng dit tot een gladde saus.
- Leg de norivel op een bamboematje.
- Verspreid de rijst als een dun laagje over de norivel. Maak een lepel vochtig onder de kraan en wrijf met de achterkant van die lepel over de rijst. Zo krijg je hem, zonder te plakken, als een dun laagje uit elkaar.
- Smeer de avocado-chilisaus met een lepel ruim over de rijst.
- Leg er in het middenstuk 3 blaadjes sla op, enkele partjes avocado, komkommer, mango en 3 stukjes reepjes zalm op.
- Strooi er wat gebakken uitjes overheen.
- Rol de burrito met behulp van de bamboemat op tot een strakke rol.
- Draai hem daarna strak in huishoudfolie. Leg hem dan 15 minuten in de koelkast.
- Draai de folie eraf, draai hem eventueel in een stuk bakpapier en snijd hem door de helft.