Izumi – Venlo

Op mijn verjaardag  werd ik door vriendlief getrakteerd op een etentje bij Izumi in Venlo.
We komen erg graag bij Izumi in Weert en sinds kort openden zij ook een restaurant in het Limburgse Venlo.
En zo reden we op een maandagavond, door de wind en de regen, richting Noord-Limburg.
Het restaurant oogt gloednieuw en bij binnenkomst werden we vlug naar ons tafeltje, achterin het restaurant, geleid. Helaas viel het ons al op dat dit restaurant erg helder verlicht was. Ons gereserveerde plekje voor twee was ook niet gezellig. Doordat de tafeltjes in een U-vorm geplaatst werden en dicht bij elkaar stonden, was er maar weinig sfeer en privacy. Nee, daar scoorden ze geen punten mee bij ons.

Gelukkig was het eten wel een succes!
De menukaart is geheel hetzelfde als in Weert. Er is een uitgebreide sushikaart met daarop ook grillgerechten, gefrituurde hapjes en desserts.
Ze hanteren de all you can eat-formule waarbij je per ronde 5 gerechten per persoon kunt bestellen. Per dessert worden er wel 2 punten afgerekend. Wat we zelf nogal vreemd vinden. Het bestellen gebeurt met een tablet, waardoor de bediening erg vlug kan handelen.
De tablet laat de gehele menukaart zien en daarop kun je dan jouw gewenste hoeveelheid aanduiden. De gewone menukaart staat ook nog  op tafel, met bijpassend nummer om makkelijk te bestellen. Een aantal gerechtjes zijn met een kleine bijbetaling maar de sashimi van tonijn en zalm is bijvoorbeeld wel inbegrepen. Heel fijn want dat is niet in elk sushirestaurant zo. En het zijn ook niet meteen de zuinigste plakjes!


Onze favoriete sushigerechten die avond waren de gegrilde zalm, de ebi tempura maki, de sparkling avocado en de izumi maki. Die laatste drie zien er ook echt al kunstwerkjes uit. De sushi komt in goede porties en bestaan uit een goede verhouding tussen rijst en de verdere inhoud (groenten, ei, vis).


Wat deze sushi ook zo lekker maakt, zijn de sausjes waarmee ze de sushi decoreren. Dit geeft nog wat extra smaak en maakt het geheel smeuïger. Wij houden daar wel van!
De pango mango curry had ook een heerlijke smaak maar was wel té pittig voor mij.
De saus van de knoflook garnalen is subliem!
De ossenhaasblokjes werden heerlijk mals gebakken. Top!


Natuurlijk proefden we ook de izumi special. Deze wisselt iedere maand. In de maand november was het de gefrituurde sushi. Helemaal nieuw voor ons, nooit eerder geproefd en zeker leuk om eens geprobeerd te hebben.

Lekker!

  • snelle service
  • genoeg keuze
  • heerlijke sushi met perfecte sausjes
  • krokant gebakken zalm

Niet zo lekker!

  • weinig sfeer (heldere verlichting, tafeltjes te dicht op elkaar)
  • een dessert wordt geteld als 2 gerechtjes

 

9

Izumi, Kaldenkerkerweg 35, Venlo, http://izumirestaurant.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s