Op ’t Hoekske – Lommel

Op een regenachtige en grijze zondagavond kwamen we aan in Lommel. Vriendlief had zin in steppegras. En als hij erover begint te praten, loopt bij mij het water ook al in de mond.
En zo kwamen we ‘Op ’t Hoekske’ terecht. Jaren geleden kwam ik hier wel eens met mijn moeder een klein hapje eten of een drankje nemen tijdens het shoppen.
Met vriendlief kwam ik hier nu voor de eerste keer.

Van het interieur moet je hier niet veel verwachten. Het ziet er eigenlijk nog steeds hetzelfde uit als 15 jaar geleden. Weinig aankleding en heel eenvoudig.
We kozen een tafeltje uit bij het raam, met zicht op de Kerkstraat.
Eigenlijk moesten we de kaart niet eens bekijken want we wisten natuurlijk al lang dat we voor steppegras zouden gaan. Dit is hier dan ook de specialiteit. Want hier vind je de originele steppegras!

Deze kan je bestellen in een groot of klein formaat. Wij gingen voor de grote!

1-20150823_183656

Onder de berg dunne frietjes ligt een mooi formaat biefstuk met saus. Normaal gezien serveren ze er een (rode) steppegrassaus bij (de originele) maar wij kozen de champignonsaus. Langs de berg frietjes ligt nog een eenvoudige salade met witte kool, sla en tomaat. Bovenop ligt er nog een schijfje citroen met visseneitjes.

We hebben hier heerlijk gesmuld van de steppegras. Perfect krokant gebakken. Net zoals de biefstuk die lekker mals was. De champignonsaus smaakte ook goed. Maar mocht voor mij nog iets royaler zijn, vooral met zo’n berg frietjes. We hebben goed gegeten. Ons bord was helemaal leeg, dat zegt genoeg. Voor herhaling vatbaar.

Lekker!

  • grote portie is genoeg voor grote eters
  • goed gebakken biefstuk
  • krokante frietjes

Niet zo lekker!

  • de saus mocht nog wat royaler
  • heel basic qua inrichting, zaak mist sfeer

8enhalf

Op ’t Hoekske, Kerkstraat 51, Lommel, http://www.steppegrass.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s