Stamppot met spruitjes en prei

stamppot met spruitjes en prei

Ingrediënten:

  • 1,5 kilogram kruimige aardappelen
  • 3 prei
  • 500 gram spruitjes
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel roomboter
  • 100 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen in een ruime hoeveelheid water, zo’n 20-tal minuten totdat ze gaar zijn. Giet ze dan af.
  • Bak de spekjes goed aan in een pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snijd ondertussen het witte van de prei in dunne ringen.
  • Snijd spruitjes onderaan in met een mesje.
  • Kook de spruitjes en prei zo’n 12 minuten totdat ze zachter zijn.
  • Giet af.
  • Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper.
  • Voeg de boter en melk toe. Stamp goed.
  • Kruid nu flink met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg spruitjes en prei toe. Stamp even goed door.
  • Schep er nu de spekjes doorheen.
  • Kruid eventueel nog bij naar smaak.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s