Ingrediënten:
- 1,5 kilogram kruimige aardappelen
- 3 prei
- 500 gram spruitjes
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 1 eetlepel roomboter
- 100 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook de aardappelen in een ruime hoeveelheid water, zo’n 20-tal minuten totdat ze gaar zijn. Giet ze dan af.
- Bak de spekjes goed aan in een pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd ondertussen het witte van de prei in dunne ringen.
- Snijd spruitjes onderaan in met een mesje.
- Kook de spruitjes en prei zo’n 12 minuten totdat ze zachter zijn.
- Giet af.
- Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper.
- Voeg de boter en melk toe. Stamp goed.
- Kruid nu flink met peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg spruitjes en prei toe. Stamp even goed door.
- Schep er nu de spekjes doorheen.
- Kruid eventueel nog bij naar smaak.