Soep van pompoen, pastinaak en zoete aardappel

soep van pompoen pastinaak zoete aardappel

Ingrediënten:

  • 1 butternut pompoen
  • 2 dikke pastinaken
  • 1 dikke zoete aardappel
  • 2 uien
  • 1 eetlepel bouillonpoeder (kruiden)
  • klontje boter

Bereiding:

  • Snijd alle groenten in grove stukken. Hou de ui wel apart.
  • Verwarm een ketel met een klontje boter.
  • Stoof hierin de ui glazig aan.
  • Voeg nu de pompoen, pastinaak en zoete aardappel toe. Roer enkele minuten om.
  • Voeg nu 1,8 liter water toe met de bouillon. Roer even goed door en zet het vuur halfhoog. Laat alles zachtjes pruttelen gedurende een 20-tal minuten. Prik even om te controleren of alle groenten zacht zijn.
  • Mix de soep nu goed door met een staafmixer.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s