Woensel Wereldkeukens – Eindhoven

wereldkeukens1

Met mijn ouders en vriend uit eten… ook dat doen we regelmatig en vinden we altijd gezellig!
Het ritje naar dit restaurant werd er eentje van 45 minuten. Je moet er wat voor over hebben om eens een ander adresje te testen. 😉

Woensel Wereldkeukens ligt in het winkelcentrum van Woensel. Ik was er zelf nog nooit geweest maar het is een mooie, overdekte galerij met allerlei leuke winkels. Op het uiteinde ligt dan Woensel Wereldkeukens. Dit restaurant is voornamelijk een all you can eat restaurant dat zich op de eerste verdieping bevindt. Je kunt er gedurende 2,5 uur of 3 uur onbeperkt genieten van het buffet, inclusief de drank. Als drank kun je kiezen uit bier, wijn, frisdrank, koffie en thee.
Onderaan is een klein lunchcafé ingericht waar je ’s middags ook een klein hapje kunt doen.

Via de grote trap (er is ook lift aanwezig) kom je bij de kassa. Het valt op dat het restaurant om 18 uur al erg druk is. Er staat een rij wachtenden aan de kassa en er loopt al veel volk tussen het buffetgedeelte.
Na het (op voorhand) afrekenen van ons arrangement, werden we naar ons tafeltje gebracht. Helaas werden we, als 4 volwassenen, dichtbij de kinderhoek gezet. En jammer genoeg was die kinderhoek niet mooi afgesloten met een wand waardoor de speel- en roepgeluiden duidelijk hoorbaar waren.

wereldkeukens4

Maar goed… tijd om te gaan proeven!
Er is genoeg te kiezen. Het buffet is opgedeeld in verschillende ‘gebieden’. Er is een afdeling sushi, Europese keuken, wok, Aziatische keuken…
De sushi bestaat uit verschillende variaties. Zo zijn er vegetarische maar ook met krokante garnalen in! Altijd lekker! De sashimi ligt ook al klaar. Heerlijk!

wereldkeukens7
Bij de Europese keuken vind je o.a. aardappeltjes, spruitjes, asperges en gevulde champignons.
Er liggen ook pizza’s, frietjes en allerlei snacks waaronder loempia’s en kipnuggets. De sausjes kun je ook zelf nemen.
wereldkeukens8

Aan de andere kant staan allerlei voorgerechtjes en bijgerechten. Ook ligt er een verse zalm klaar (op foto al flink verpulverd maar daarna lag er weer een nieuwe klaar!).
Mijn favoriete gedeelte was de Aziatische keuken. Daar lagen allerlei heerlijke gerechtjes in grote glazen schalen. De eend en buikspek kon bekoren, net als de babi pangang. Daarbij kon je nog nasi, noedels of mie opscheppen!

wereldkeukens12

Er staan verschillende koks klaar om een stukjes vlees of vis te bereiden op de tepanyakiplaat. Achter de koks staat precies wat je kunt bestellen. Wij kozen kangoeroe, zalm en coquilles!
Er is ook een wokgedeelte waar je jouw bordje met vlees, vis en groenten kunt laten wokken met een zelfgekozen saus.
Voor de grillliefhebber is er ook een Big green egg. En er is ook een gedeelte dim sum.
Die gestoomde hapjes heb ik helaas niet uitgeprobeerd. Het was er te druk!

wereldkeukens11

Dat is ook meteen een minpunt. Door de enorme drukte moet je er wel van houden om aan te schuiven bij het grill- en bakplaatgedeelte. De ruimte tussen de Aziatische warmhoudgerechten en de bakplaat is ook erg smal. Dit hadden ze iets praktischer kunnen inrichten. Net als de toiletten. Die bevinden zich beneden en zijn erg beperkt in hoeveelheid.


Over het eten niks dan lof! We hebben echt goed gegeten!
De warme gerechten werden goed aangevuld. Het personeel liep vaak rond om alles aan te vullen, om te controleren of alles nog netjes was…
Kiezen uit al dat lekkers was moeilijk! Het smaakte ook enorm goed.
Van alles wat we gegeten hebben, waren alleen de spruitjes nog te hard. Verder was alles goed op smaak, mooi krokant, goed gebakken. De sausjes in het Aziatische gedeelte konden me ook bekoren.

Na al die heerlijke gerechtjes kun je je nog in de toetjes storten! 🙂
De kokosrotsjes, spekkoek, het schepijs en het fruit lacht je toe. Voor chocoladeliefhebbers is er een chocoladefontein. Ik zelf ging voor een crème brûlée.

Na ons etentje kregen we nog een vriendelijke handdruk van de eigenaar en gingen we tevreden en voldaan naar huis. Dat was een geslaagd avondje!

Lekker!

  • ruim buffet
  • gerechten worden goed bijgevuld
  • vriendelijk en goed oplettend personeel

Niet zo lekker!

  • speelgedeelte van de kinderen ligt niet voldoende afgeschermd van het restaurantgedeelte (veel geluid)
  • erg druk bij de tepanyaki en grill

8enhalf

Woensel Wereldkeukens, Winkelcentrum Woensel 292, Eindhoven, https://woenselwereldkeukens.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s