Sopranos – Eindhoven

Op het Stationsplein in Eindhoven ligt het restaurant ‘Sopranos’. Wij reserveerden er op een zaterdagavond een tafeltje. Bij binnenkomst was het overduidelijk te zien… dit restaurant is geliefd! Reserveren is dan ook een must!

4

Rechts bij binnenkomst valt het enorme aquarium met allerlei tropische vissen op. Bijzonder! Zoiets verwacht je niet vlug. De ober maakt de drankjes aan de bar en rondom staan er tafeltjes. Via een smalle wenteltrap worden we naar boven geleid. Op de eerste verdieping is er ook drukte alom. We kunnen kiezen uit een hoge tafel of een laag tafeltje op de bovenste verdieping. We kiezen de laatste optie en zo klimmen we via het laatste trapje naar boven.
Op dat ‘balkon’ staan drie tafels en één ervan is van ons.
Het valt meteen op dat de tafeltjes enorm smal zijn qua beenruimte. Ik zie een grote man met zijn benen bij elkaar geknepen onder het tafeltje zitten. Lijkt me allesbehalve relaxed. En ook voor mijn stevige bovenbenen is lang tafelen hier geen optie. Jammer!

1

Verder is dit restaurant echt gezellig mediterraans ingericht!
Ook de bediening zorgt goed voor ons, zelfs daar op de bovenste bediening. Knap trouwens dat ze met al die borden en glazen zelfverzekerd tussen al die tafels en op alle trapjes gaan.

2

Op de menukaart heeft het vlees de hoofdrol maar er staan ook visgerechten, vegetarische gerechten, fajita’s en pasta’s op. We besluiten om voor een stuk bavettesteak van 350 gram te gaan. Daarbij bestellen we nog graag enkele bijgerechten. Een voorgerecht is dan wel overbodig! Net als dat dessertje!
Heb je minder grote honger? Geen probleem! Je kunt ook voor een steak van 180 of 250 gram gaan. Er staan ook verschillende combinatieschotels op de kaart. Voor als je misschien moeilijker kunt kiezen uit al dat lekkers!

3

Bij de bestelling wordt er ook gevraagd hoe de steak gegrild moet worden. Wij houden van saignant (medium rare). Ons vlees (dat verdeeld is in 3 kleinere porties) werd perfect bereid! En Het was enorm mals en van uitstekende kwaliteit. Hemels gewoon!
We waren blij dat we die avond voor Sopranos gekozen hadden.
Ook over de bijgerechten niets dan goeds! Mijn vriend ging voor de gebakken champignons en kreeg een flinke bak vol. En goed van smaak!
Ik bestelde een gegrilde maïskolf. Die werd in twee porties geserveerd met een kuipje roomboter erbij. Ook de gepofte aardappel met zure room en spekjes smaakte heerlijk.
Ik heb er echt van gesmuld. De frietjes zaten standaard bij onze steaks, net als de portie mayonaise. De friet heeft een aparte vorm want ze zijn lichtjes uitgehold. Daardoor heb je minder het aardappelgevoel van die dikke steakfrieten. En dat vinden wij prima!
Bij de steak bestelden we ook allebei een portie kruidenboter.

Lekker!

  • perfect gegrild vlees
  • leuke bijgerechtjes
  • vriendelijke bediening

Niet zo lekker!

  • tafels staan vrij dicht op elkaar
  • tweepersoonstafeltjes zijn heel smal (geen fijn zitcomfort)

9

 

Restaurant Sopranos, Stationsplein 9, Eindhoven, http://www.sopranos-eindhoven.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s