GETEST: Cocio chocolademelk

SONY DSC

Toen ik afgelopen week door de Plus supermarkt liep, kwam ik een koeling tegen met chocomelk die ik nooit eerder had gezien.
Het flesje trok meteen mijn aandacht.
Het ziet er heel nostalgisch uit, alsof je 60 jaar terug in de tijd gaat. Heel leuk! Op het flesje kleeft een duidelijk etiket. Vrij simpel qua vormgeving maar wel heel duidelijk.
De glazen flesjes worden afgesloten met een stevige schroefdop.
Op de achterkant van het etiket staan de ingrediënten opgesomd en vind je een voedingswaardetabel.

SONY DSC

Het is blijkbaar ook een Deens product en bevat volgens hun slogan maar drie ingrediënten:
cacao, melk en suiker.
Het flesje bevat 270 ml chocomelk.
Ik kocht de twee varianten die Plus in hun winkel verkocht: de ‘classic’ en ‘one’. Die laatste is de ‘gezondere’ variant met 1% vet en 1% suiker. En bevat dus ook wat minder calorieën.

Nu hou ik zelf niet zo van die krachtige chocolademelksmaak. Ik schud normaal ook nooit mijn chocolademelk zodat de pure smaak altijd onderaan het flesje blijft zitten.
Op aanraden van het etiket heb ik beide flesjes wel geschud en daarna geproefd.
Uiteraard heb ik hem gekoeld geproefd, zoals ook geadviseerd wordt.

De chocolademelk ruikt echt naar chocolade. Een goed begin. Het viel mij ook meteen op dat de klassieke versie een stuk dikker aanvoelt dan de andere variant.
De chocoladesmaak is ook een stuk intenser. Voor mij is hij te sterk en te romig in mijn mond. Hij blijft teveel plakken.
De chocolademelk ‘one’ voelt daarentegen heel dun in de mond. De chocoladesmaak is heel beperkt aanwezig en drinkt vlug weg. Die laatste is dan meer mijn smaak. Toch kunnen beide flesjes me niet heel erg bekoren.

Maar hou je zelf wel van een volle chocoladesmaak in chocolademelk dan is de ‘klassieke’ versie misschien wel jouw ding!

http://www.cocio.se/

2 gedachtes over “GETEST: Cocio chocolademelk

Plaats een reactie