Ingrediënten:
- 500 gram asperges
- 1,2 kilogram vastkokende aardappeltjes
- 1 broccoli
- 3 gekookte eieren
- 1 eetlepel suiker
- 1 koffielepel bouillonpoeder (Knorr)
- zout
- peper
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepels kersenazijn (Oil & Vinegar)
- 1 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel honing
- 1 koffielepel olijfolie
Bereiding:
- Schil de asperges met een dunschiller. Verwijder ook onderaan een klein stukje.
- Kook de asperges in een pannetje met ruim water (op halfhoog vuur), suiker, bouillonpoeder en een snuifje zout. Dit zal zo’n 15 minuten zijn. Controleer dit even door met een mespunt erin te prikken.
- Kook de aardappelen, met schil, een 20-tal minuten in ruim water. Giet af en laat afkoelen. Snijd ze daarna in dikke stukken.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook ze zo’n 8-tal minuten in kokend water. Giet af met koud water.
- Maak een sausje met mayonaise, azijn, mosterd, honing en olijfolie. Meng goed door elkaar.
- Snijd de eieren in kleine stukjes.
- Meng nu voorzichtig de aardappelen, eieren, broccoli en asperges door elkaar met de saus.
- Werk af met wat peper en zout.