Louisiana – Düsseldorf

Een aantal weken geleden logeerden we een nachtje aan de rand van de stad Düsseldorf. Als je daar bent, ga je natuurlijk ook even echt het centrum in. Want rondwandelen, wat winkeltjes bekijken en natuurlijk in de middag nog een hap eten. We kwamen in het gezelligste straatje: Bolkerstraße. Om 3 uur ’s middags was het er al erg druk. Massa’s mensen in het straatje, staand of zittend. Velen aan het bier en zelfs aan de cocktails! Dat vond ik best apart om te zien. Omdat we zulke honger hadden, besloten we om ergens binnen te stappen.

Ons oog viel op Louisiana. Het was er gezellig druk, zelfs op het terras. Even door de zaak lopen en weer terug en we hadden een tafeltje gevonden. Knus langs elkaar op de bank. Veel mannen aanwezig en enkele gigantische televisieschermen. Het werd al vlug duidelijk dat er voetbalwedstrijden gekeken gingen worden.

louisiana3 louisiana1

Ondertussen maar even de kaart bekeken. Ze hebben snacks, wraps, burgers, verschillende gerechten met kip, salades… Ik twijfel tussen een wrap en een burger. En kies uiteindelijk toch voor een Acadien Burger. Spek en kaas…dat is voor mij een ideale burgercombinatie! We bestellen ook een Caesar Chicken wrap.

We wachten eventjes terwijl de voetbal op het scherm voor ons op staat. De omringende tafeltjes (met mannen) krijgen hun borden eten, terwijl er flink wat bier gedronken en geschonken wordt. Na een tijdje (het duurt voor ons wat te lang want we hebben echt grote honger!!) komen onze borden er ook aan. Dat wordt een flinke maaltijd voor een late namiddag!

Het smaakt wel heerlijk! Lekkere frietjes met kruiding die je heerlijk in de mayonaise kunt dippen. De burger is groot. Twee lapjes spek (dat mocht iets meer) en een lekkere plak kaas. De burger smaakte sappig en is echt dik! De wrap is ook mooi gevuld met salade, uien, paprika, tomaten en de dressing. Bij de wrap wordt ook nog een zure room geserveerd. Dat is uiteindelijk ook nog lekker om de frietjes in te dippen.

Het bestellen van de twee ronde drankjes duurt wel wat langer.

louisiana4 louisiana5

Lekker!

  • sappige burger
  • ruime porties
  • de wraps zijn heel scherp qua prijs (7,40 euro!)

Niet zo lekker!

  • het duurde soms wat te lang
  • je moet van de drukke voetbalsfeer houden op een ontspannen zaterdagmiddag (iets minder voor mij!)

Louisiana, Bolkerstraße 18, 40213 Düsseldorf, http://www.louisiana.de/duesseldorf/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s