Van der Valk – Maastricht

Vorige week zaterdag kreeg ik een nachtje weg cadeau in het Van der Valk Hotel in Maastricht.
In dit hotel kun je natuurlijk ook een tafeltje reserveren voor een dinertje.
Om half 9 boekten we ons tafeltje.
Omdat de oorspronkelijke zaal verbouwd werd, werd het eten geserveerd in één van de zalen van het hotel.
De zaal was ingericht met tafeltjes, die ruim uit elkaar stonden. De rode accenten van de decoratie gaven de zaal een warmere indruk.
We kregen een tafeltje aan de zijkant van het de zaal. Ons bestek waren ze wel vergeten. Het duurde even voordat dit gebracht werd.
Het personeel was wel weer erg vriendelijk, zoals we gewend zijn in een Van der Valk Hotel.

De kaart was redelijk uitgebreid. Er kon ook gekozen worden uit een drie- of viergangenmenu voor een vastgestelde prijs. Omdat we de
keuze van die gerechten wat minder vonden, hebben we zelf ons menu samengesteld.

We bestelden drie gangen.
Als voorgerecht kozen we beide voor de trio van vis.  Dit gerechtje bestonden uit een gemarineerd stukje zalm, een garnalencocktailtje
en een garnalenkroket. Aan beide kanten lag een sausje, een wit saus (op basis van zure room, denken we) en een mosterdsausje.
De garnaaltjes waren heerlijk. En het garnalenkroketje smaakte naar meer.

Als hoofdgerecht bestelden we een chateaubriand. Deze werd op een schotel gebracht, gecombineerd met frietjes, gebakken
champignons, roerbakgroenten, een stukje aardappelgratin en twee sauzen (pepersaus en champignonroomsaus).
Het vlees werd medium gebakken voor ons en was dus ook heerlijk mals. Dit zouden we zo nog een keer kunnen bestellen.
Van de sauzen waren we echter niet tevreden. De champignonsaus was te dik en leek klonterig. De pepersaus was ook niet
zoals we hem verwacht hadden. Woorden als ‘pakje’ en ‘teveel bindmiddel’ kwamen vlug ter sprake.
De rest van het gerecht was lekker.

Als nagerecht nam ik een brownie met een bolletje stracciatella-ijs en een gevulde ijspraline die me deed denken aan het binnenste
van een witte Leonidaspraline. Lekker! De brownie was echter erg hard aan de buitenkant. Ik moest al goed bijten om erdoorheen te komen.
Mijn vriend nam een soort ijstaartje met biscuit en bosvruchten. Een zoete toets maar niet overdreven.

Lekker!:
– de gebruikte garnalen waren heerlijk
– mals gebakken vlees
– vriendelijk personeel
– goede hoeveelheden

Niet zo lekker!:
smaakloze, te dikke sauzen die ons aan een pakje deden denken
– te harde brownie aan de buitenkant

Van der Valk hotel Maastricht, Nijverheidsweg 35,  6227 AL Maastricht
http://www.hotelvandervalkmaastricht.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s