Kalkoen met abrikozen in kerriesaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 3 kalkoenfilets, gesneden
  • 1 blik abrikozen
  • 80 gram gele rozijnen
  • 5 stengeltjes bosuien
  • olijfolie
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 200 ml room
  • 1 groentenbouillonblokje (bouillonketeltje)
  • 2,5 eetlepel maïszetmeel
  • 50 gram gemalen kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Laat de abrikozen uitlekken. Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
  • Snij de bosuitjes fijn in ringen.
  • Verhit een pan met een scheutje olijfolie en laat de kalkoenblokjes mooi aanbakken. Kruid bij met peper en zout.
  • Voeg de amandelen toe aan de kalkoen. Roer goed om.
  • Voeg de kerriepoeder toe.
  • Roer 400 ml water, de room en bouillonblokje erdoorheen en laat zo’n 5 minuten op laag vuur pruttelen (zonder deksel).
  • Los het maïszetmeel op in een beetje water. Voeg dit toe aan de saus.
  • Vul een ovenschaal met de abrikozen, rozijnen en bosuitjes. Giet hierover de kalkoen in kerriesaus.
  • Strooi nog wat kaas erover.
  • Bak de ovenschotel in 15 minuten goudbruin.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s