Erwtensoep

Een soepje voor de koude herfst-en winterdagen…

Ingrediënten (voor 4-6 personen):

  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1/4 knolselder
  • 2 grote speklappen
  • 1 rookworst
  • 400 gram spliterwten
  • 4 selderblaadjes
  • peper
  • zout
  • 2 blaadjes laurier

Bereiding:

  • Doe 2,5 liter water, spliterwten, spek, laurier en 1/2 el zout in een grote pan.
    Laat het 40 minuten koken. Schep af en toe het schuim weg.
  • Maak ondertussen de groenten schoon en snij in stukjes.
  • Haal het spek uit de pan en snij het in stukjes.
  • Voeg de groenten en het spek aan de soep toe en kook nog zo’n halfuur.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Voeg de plakjes rookworst toe en laat nog zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
Advertenties

Een gedachte over “Erwtensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s