Broodpudding met abrikozen en witte chocolade

broodpudding 1

Ingrediënten:

  • 500 gram oud wit brood
  • 4 flinke eetlepels abrikozenjam
  • 90 gram witte chocolade (ik gebruikte La Place witte chocolade aardbei kletskop)
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 600 ml melk
  • klontje boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snijd het brood in kleinere blokjes. De korstjes mag je gewoon gebruiken.
  • Doe het brood in de kom. Kluts er de eieren bij.
  • Voeg ook de melk en suiker toe en roer het goed door tot een smeuïge massa.
  • Hak de chocolade in kleinere stukjes (1,5 x 1,5 cm ongeveer).
  • Voeg de chocolade en de abrikozenjam toe.
  • Roer het geheel goed door.
  • Smeer een ronde springvorm (kan ook een cakevorm zijn) in met een klontje boter.
  • Doe hierin het broodmengsel en zet het 60 à 70 minuten in de oven.
  • Prik daarna tot op de bodem (met een satéprikker bijvoorbeeld) om te kijken of het gaar is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s