Aardappelschotel met kip en boontjes

aardappelschotel met kip en boontjes 2

Ingrediënten:

  • 1 zakje aardappelschijfjes (voorgekookt, 450 gram)
  • 600 gram bami nasi kippenvlees
  • 800 gram gebroken sperziebonen
  • 1 potje Paturain, knoflook & fijne kruiden (165 gram)
  • 100 ml kookroom
  • peper
  • zout
  • scheutje wokolie of olijfolie

Ingrediënten:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm een kookpot met een ruime hoeveelheid water. Kook hierin de boontjes gedurende 10 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  • Verwarm ondertussen een diepe braadpan of wokpan met een scheutje olie. Bak hierin het kippenvlees goed aan gedurende een 10-tal minuten.
  • Roer de sperziebonen door de kip. Laat nog enkele minuten roerbakken. Giet dan alles in een ovenschaal.
  • Kruid met peper en zout.
  • Leg er nu één laag aardappelschijfjes op.
  • Meng de paturain met de room tot een glad mengsel. Lepel dit over de aardappeltjes.
  • Zet de ovenschaal zo’n 40 à 45 minuten in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s