Sumo – Rotterdam (Markthal)

Alweer een hele tijd geleden (begin juni) waren we een weekendje in Rotterdam. Een geweldige stad met leuke bezienswaardigheden, zoals de Markthal. In deze overdekte hal vind je allerlei leuke kraampjes en restaurantjes met gerechten uit de verschillende werelddelen.
Eén van de restaurant is Sumo. Een sushiketen die in verschillende steden in Nederland gevestigd is! Wij bezochten al eens eerder de vestigingen in Groningen, Haarlem en Utrecht.

12

 

We mochten plaatsnemen aan een tafeltje met uitzicht over de Markthal.
Sumo is een all you can eat restaurant waar je, per ronde, 5 gerechtjes kunt bestellen.
Hoewel wij in de lunchtijd gingen eten, mochten we toch van de gehele kaart kiezen.

 

 

We bestelden onze drankjes (mondeling bij de ober) en kregen een tablet waarmee we onze bestelling konden doorgeven. Dit gaat heel makkelijk. Op de plaatjes zie je duidelijk welk gerecht het is. Klik je erop dan heb je er eentje aangeklikt. Meer kan natuurlijk ook. Druk je daarna op de bestellen dan wordt de bestelling direct naar de keuken toegestuurd! Altijd fijn, dan hoef je je geen zorgen te maken of de bediening jouw ingevuld kaartje wel ziet en het al dan niet komt halen.

2


De sushigerechten komen al heel vlug op tafel. Het drinken laat echter maar op zich wachten. Daar moesten we zelf even achteraan gaan. Dit waren ze blijkbaar vergeten! We smullen van de ebi tempura en California. Ook de crispy roll is lekker door dat laagje mayonaise dat erbovenop zit. De California is ook smeuïg. De temaki’s zien er anders uit dan in de andere sushirestaurants. Hier zijn het geen hoorntjes maar rolletjes. Ik vond ze niet geweldig. De vulling m.u.v. de rijst mocht iets royaler en er miste smeuïgheid. De zalm met mango roll vond ik wel heel verfrissend. Altijd een goede combinatie!

17

 

 

 

De mini pokebowl zag er op de kaart wel leuker uit dan in werkelijkheid! Op de kaart zag het eruit als een ronde plak rijst waarop zalm, komkommer, avocado en zeewier lag. Wij kregen hetzelfde idee maar het zat allemaal in een kommetje (zoals een echte pokebowl). Het smaakte prima maar wij dachten een kleiner hapje te krijgen in sushi-achtige vorm.
6

 

De gefrituurde zalmroll moesten we natuurlijk ook proeven! Die zie je maar af en toe op de kaart van sushirestaurants. Hij werd goedgekeurd! Er zat ook een heerlijk sausje op.

9

Op het einde van ons etentje bestelden we nog een gebakken zalm en kippenpasteitjes en biefblokjes. Heel lekker!

14

Lekker!

  • veel verschillende sushigerechtjes
  • voor minder dan 20 euro kun je all you can eat lunchen
  • bestellen met een tablet
  • de gerechtjes komen snel op tafel

Niet zo lekker!

  • het drinken laat heel lang op zich wachten
  • sommige sushirollen mogen iets smeuïger
  • mini pokebowl zag er heel anders uit dan op de kaart

8

Sumo Markthal, Nieuwe Verlengdestraat 2-5, Rotterdam, https://restaurantsumo.com/restaurants/rotterdam-markthallen/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s