Burrito met gehakt

burrito gehakt

Ingrediënten:

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 uien
  • 250 gram gemalen kaas
  • 12 trostomaatjes (middelgrote)
  • 1,5 potje zure room
  • 150 gram gezeefde tomaten
  • 6 grote tortilla wraps
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • snufje komijnpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • klontje boter

Bereiding:

  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de rode paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de helft van de tomaten in een 8-tal stukjes.
  • Hak de andere tomaten fijn in een hakmolen. Zo wordt het een sapje.
  • Snijd de knoflook fijn. Dit kan ook met de hakmolen.
  • Verwijder de zaadlijsten voor een mildere smaak. Ik gebruikte één volledige peper en verwijderde de zaadlijsten van de andere peper. Snijd de twee pepertjes fijn of snijd ze in de hakmolen, samen met de knoflook.
  • Verwarm een hapjespan of wokpan met een klontje boter.
  • Bak het gehakt rul aan.
  • Kruid het met paprikapoeder, komijn, nootmuskaat, een flinke draai van de pepermolen en een snuf zout.
  • Voeg de ui toe en roer hem een 3-tal minuten door het gehakt.
  • Roer er de knoflook en peper doorheen. Roer goed door elkaar
  • Voeg nu de paprika toe. Roer een 6-tal minuten goed door.
  • Schep er de tomatenpuree doorheen.
  • Voeg nu de fijngehakte trostomaten toe en laat een paar minuten pruttelen.
  • Kruid eventueel nog wat na met peper en zout naar smaak .
  • Verwarm de grote grillstand in de oven voor.
  • Neem een tortilla. Smeer die in met een laagje zure room.
  • Schep het gehaktmengsel als een verticale lijn in het midden van de tortilla. Ik schepte zo’n 6 à 7 koffielepels per tortilla.
  • Strooi er telkens een handje vol kaas over het gehakt.
  • Vouw de tortilla’s dicht en leg ze met de open kant naar onder in een ovenschaal.
  • Vouw zo alle zes de tortilla’s. Ik gebruikte twee ovenschalen.
  • Strooi er een beetje gemalen kaas overheen.
  • Besprenkel de tortilla’s met de gezeefde tomaten.
  • Bestrooi opnieuw met de resterende kaas.
  • Zet de ovenschaal zo’n 5 à 7 minuten onder de grill.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s