Aspergerolletjes met gebakken aardappelen en rucola

aspergerolletjes gebakken aardappel rucola

 

Ingrediënten:

  • 1,5 kg vastkokende aardappelen
  • 12 ronde plakken gekookte ham
  • 70 gram gemalen Emmentaler kaas
  • 50 gram rucola
  • 1 kg witte asperges
  • 100 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 dl kookvocht van de asperges
  • 4 dl melk
  • 1 eierdooier
  • mespunt nootmuskaat
  • 1 koffielepel groentebouillonpoeder
  • 1 koffielepel fijne suiker
  • 1 koffielepel gele aromat
  • peper
  • zout
  • extra boter om de aardappelen te bakken

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke grote stukken.
  • Verwarm een kookpot met gezouten water en kook de aardappelen zo’n 20 minuten. Giet ze dan af en laat ze even afkoelen.
  • Schil de asperges en verwijder een stukje van de houtige onderkant.
  • Verwarm een grote kookpot met een ruime hoeveelheid water (zodat de asperges onder staan). Doe hierin suiker en groente bouillonpoeder.
  • Zodra het water begint te koken, leg je de asperges voorzichtig in de kookpot en zet je het deksel erop. Kook ze zo’n 10 minuten. Giet dan af maar houd een beetje kookvocht apart om straks de saus te maken.
  • Maak dan ondertussen de saus door in een pannetje de boter te smelten.
  • Roer er de bloem doorheen en roer dit goed door met de garde.
  • Voeg nu beetje bij beetje de melk en het kookvocht toe.
  • Roer er tenslotte de eierdooier doorheen. Zet de saus aan de kant.
  • Verwarm dan de oven op grote grill.
  • Verwarm een braadpan met een klont boter. Snijd de aardappeltjes in kleine stukjes en bak ze rondom bruin. Kruid tussendoor met wat gele aromat. Even voordat ze klaar zijn, hussel je de rucola door de aardappeltjes.
  • Rol tussendoor telkens twee asperges in een plakje ham.
  • Leg ze in de ovenschaal.
  • Giet dan de saus over de asperges (maar niet over de kopjes).
  • Werk af met de gemalen kaas en zet de schotel zo’n 5 à 7 minuten onder de grill. Houd dit goed in de gaten.

Ik liet me inspireren door één van de recepten van de Colruyt, namelijk van de aspergerolletjes . De hoeveelheden heb ik een beetje aangepast want we wilden graag iets meer aardappel en iets meer saus.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s