Grand Place – Sint-Truiden

Op het marktplein van de Zuid-Limburgse stad Sint-Truiden ligt de Brasserie ‘Grand Place’. Na wat opzoekwerk ter plekke zagen we dat er in dit restaurant steppegras op de menukaart stond. Perfect! Daar hadden we wel zin in!

3

In de late namiddag stapten we ‘Grand Place’ binnen. De bediening die ons ontving, leek een beetje ongemakkelijk en daardoor niet echt hartelijk. We namen plaats aan de ronde tafel dichtbij de bar.
Het restaurant oogt fris, een beetje rechttoe rechtaan en heeft een muur met haard. Sommige tafeltjes staan wel erg dicht. Mocht deze zaak volzet zijn, dan zou het een ‘druk’ beeld geven.

Hoewel we eigenlijk maar één missie hadden (de steppegras!) bekeken we wel nog even de menukaart. Je vindt hier zowel de lunchgerechten zoals een croque, broodje, pasta of slaatje maar ook een heleboel vis- en vleesgerechten. In de namiddag kun je er ook pannenkoeken eten.
Dat de bereidingswijze (bleu, saignant, à point en bien cuit) op de kaart staat, vind ik een positief ding! De keuken denkt dus goed na over de bakwijze van vlees! Iets wat we heel belangrijk vinden. Met dan ook nog de boodschap dat je beter geen ‘bien cuit’ neemt omdat er dan maar weinig smaak overblijft. Een boodschap naar mijn hart!

Mijn vriend en ik waren eensgezind en bestelden een steppegras met champignonsaus. Voor mijn vriend waren de groenten niet nodig. Voor mij mochten ze er gewoon bij. Ik wil immers de hele beleving met jullie delen! 🙂

2

Even later verschenen de goedgevulde borden! Een ruime portie en met een kommetje groenten apart op het bord. De steppegras was mooi krokant gefrituurd. En de biefstuk… net zoals we het graag hebben. We vroegen saignant en kregen dit dan ook! Zo zou het altijd moeten zijn.
De champignonsaus was heerlijk romig en goed op smaak. Er was zeker voldoende saus maar het smaakte gewoon naar meer! Alleen maar positief! 🙂

Lekker!

  • ruime portie
  • heerlijke champignonsaus
  • perfect gebakken biefstuk

Niet zo lekker!

  • personeel had ons iets vriendelijker mogen verwelkomen

9

Brasserie Grand Place, Grote Markt 44, Sint-Truiden, http://www.brasseriegrandplace.be/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s