Pour Tous – Overpelt

Vorige week vrijdag was het nog eens vriendinnenavond! Wat kan ik daar toch van genieten. Lekker bijkletsen onder het genot van een lekker gerechtje. En dan liefst op een nieuwe locatie, als het dan even kan! 🙂

Deze keer kwamen we in Overpelt terecht, bij brasserie ‘Pour Tous’. In deze brasserie kun je terecht voor een drankje, lunch of diner.
Ze serveren vlees- en visgerechten maar ook voor de vegetariërs is er keuze.
De voorgerechten slaan we wel over want om nu 12,50 euro te betalen voor kaaskroketten vinden we toch echt teveel van het goede!

1

We beslissen om dan maar voor een hoofdgerecht te gaan en eventueel het dessert (mocht er nog plek zijn!).
Van te voren krijgen we als verrassing nog een amuse aangeboden. Voor mijn ene vriendin een klein slaatje, voor ons een portie partysnacks. Erg vriendelijk natuurlijk maar om nu een avondje met partysnacks te beginnen is een beetje raar en ook niet zo uitdagend! Verder smaakte het wel prima. 😉

4

Een tijdje later kwamen de hoofdgerechten. Voor mijn ene vriendin een veggie burger. Dit werd een groot broodje met daarin een groentenburger, een plak kaas, ui, augurk en tomaat. Mijn vriendin vond het verrassend lekker en geslaagd!
De portie friet werd leuk gepresenteerd in een puntzak maar mocht nog iets krokanter gefrituurd worden. Naast de burger lag nog een kommetje mayonaise en tapenade (pesto).

2
3
Mijn andere vriendin en ik gingen voor het Linnegras, de variant op het steppegras. Als er steppegras op een menukaart staat, gaan we daar ook altijd voor! We hebben dus al wat voorkennis! 🙂
De ietwat kleinere portie dunne frietjes viel al meteen op. Voor 23,50 euro (de gemiddelde prijs voor steppegras) mag je toch een serieuze portie verwachten. Verder vond ik het erg jammer dat de saus apart geserveerd werd en niet als bodem onder de steak. De saus giet je nu over de frietjes maar de helft van de friet blijft droog achter omdat de saus zich niet voldoende kan verspreiden. Tja… het is dan net niet!
De biefstuk van mijn vriendin was goed doorbakken zoals ze vroeg. Mijn biefstuk was vooral medium in plaats van het mooie saignant.
Voor mij dus een ietwat kleine teleurstelling maar voor mijn vriendin dus wel ok!

5
6
Gelukkig kon het dessert mij gelukkiger maken. Hoewel ik in eerste instantie graag een chocomousse had (maar jammer genoeg ‘op’ was), ben ik uiteindelijk voor de moelleux gegaan met vanille-ijs. Mijn chocoladecakeje had een mooi vloeibaar hart en het bolletje ijs was heerlijk. Verder ook een erg mooi gepresenteerd bord!
Mijn twee vriendinnen genoten van hun dame blanche. Ze vonden het ook een kunstwerkje!

Lekker!

  • lekkere champignonsaus
  • mooie gedecoreerde desserts
  • goed formaat biefstuk
  • vriendelijke bediening

Niet zo lekker!

  • biefstuk te ver doorbakken
  • de steppegras mocht royaler en het gemis van saus onder het vlees en de frietjes
  • friet mocht krokanter

7

Pour Tous, Parkstraat 11, Overpelt, http://www.brasseriepourtous.be/

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s