Arretjescake met speculaas

hart voor moederdag arretjescake

Ingrediënten:

  • 280 gram melkchocolade
  • 240 gram speculaasbrokken (met amandelen)
  • 130 gram witte suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 110 gram roomboter, ongezouten
  • 2 eieren
  • strooihartjes en/of parelbolletjes (bijv. Dr. Oetker)

Bereiding:

  • Neem een (hartjes)bakvorm en bedek deze met een bakpapiertje. Vergeet ook de randen niet!
  • Breek de chocolade in kleinere stukken. Verwarm het au bain marie of in de magnetron op middelhoge stand.
  • Smelt de boter in een pannetje of op middelhoge stand in de magnetron.
  • Verbrokkel de speculaas in stukjes.
  • Kluts de eieren in een kom.
  • Voeg de suiker en cacaopoeder toe en mix goed door.
  • Voeg dan de gesmolten chocolade en boter toe. Mix op de hoogste stand.
  • Doe dit chocolademengsel in de bakvorm.
  • Strooi er nog snoephartjes en andere strooisels over.
  • Zet de vorm nu minstens 2 à 3 uren in de koelkast zodat de arretjescake hard wordt.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s