Kip in romige groentesaus

kip in romige groentesaus

Ingrediënten (voor 5 personen):

  • 1 kilogram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 6 stengels lente ui
  • 3 wortelen
  • 150 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1 flinke koffielepel paprikapoeder
  • 1 afgestreken eetlepel maïszetmeel
  • 75 ml water
  • olijfolie of klontje boter
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Snijd de kipfilets in repen.
  • Snijd de wortelen in dunne schijfjes.
  • Snijd de lenteui in dunne ringen.
  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Zet alvast de groentebouillon klaar. Dit kun je makkelijk maken door een theelepel groentebouillonpoeder in  heet water op te lossen.
  • Verwarm een pan met een scheutje olijfolie of klontje boter. Bak hierin de kipfilets rondom bruin aan. Haal ze dan uit de pan en houd apart.
  • Verwarm dezelfde pan met een scheutje olijfolie.
  • Doe hierin de lenteui, champignons en wortel. Bak een vijftal minuten rondom aan.
  • Giet de groentebouillon en room erbij. Laat een 4-tal minuten pruttelen. Roer af en toe.
  • Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • Schep de kip bij de saus.
  • Meng het water met het maïszetmeel in een apart kommetje. Giet dit mengsel beetje bij beetje in de pan. Roer tot de gewenste sausdikte is bereikt.

Heerlijk bij rijst! Ik gebruikte de Tilda rijst Basmati & Wilde rijst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s