Rijstkoekjes met spek, ui en paprika

rijstkoekjes

Ingrediënten:

  • 200 gram rijst (bv. Tilda Basmati & Wilde rijst)
  • 150 gerookte spekreepjes
  • 1 uitje
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 eieren
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel gedroogde of verse peterselie, fijn gesnipperd
  • 1,5 eetlepel verse bieslook, fijn gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 60 gram Parmezaanse kaas of grana padano
  • flinke scheut zonnebloemolie
  • klontje boter of olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking, giet af en laat dan afkoelen in een kom.
  • Verwarm een pan en bak de spekjes bruin aan. Laat ze daarna afkoelen en uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snijd de ui heel fijn.
  • Snijd de paprika heel fijn.
  • Verwarm een pan met een scheutje olijfolie of klontje boter. Doe hierin de ui en paprika en roer een 4-tal minuten goed om.
  • Kruid dit flink met peper en zout.
  • Voeg dit mengsel bij de rijst in de kom. Roer goed om.
  • Meng de paprikapoeder, bieslook en peterselie door de rijst.
  • Klop de eitjes, bloem en Parmezaanse kaas met een mixer in een aparte kom.
  • Meng dit eiermengsel daarna met de rijst.
  • Roer de spekjes door de rijst.
  • Verwarm een koekenpan met een flinke scheut olijfolie.
  • Schep per rijstkoekje één eetlepel van het rijstmengsel in de koekenpan.
  • Duw hem voorzichtig platter met de lepel. Ik maak telkens 3 koekjes per keer.
  • Laat elk rijstkoekje rustig bruinen op halfhoog vuur. Draai ze dan voorzichtig om.
  • Laat ze goed uitlekken op een keukenpapiertje.
Advertenties

2 gedachtes over “Rijstkoekjes met spek, ui en paprika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s