Het is weer tijd voor de foodblogswap!
Wat blijf ik dat toch leuk vinden. Neuzen op een ander foodblog, een leuk recept kiezen en er een beetje variatie in aanbrengen.
Dit keer mocht ik een recept kiezen van ‘Waymadi’. Een fris blog met een heleboel recepten en persoonlijke verhalen van Madelon. Ze kookt altijd halal en houdt ervan te experimenteren met recepten uit de wereldkeuken. Haar ambitie is om een eigen kookboek uit te brengen. Ik duim voor haar dat dat ooit mag lukken!
Ik heb haar pagina ‘recepten’ goed bekeken. Gelukkig zijn al haar recepten mooi geordend per categorie. Ik begon bij het ‘Arabisch’ gedeelte, ging toen naar ‘Wereldkeuken’ en kwam uiteindelijk bij de ‘Salade en Maaltijdsalade’ terecht.
En toen kwam ik bij dit receptje uit, de maïssalade met dille en augurk.
Eigenlijk heel eenvoudig maar ik heb er nooit aan gedacht het zo te bereiden.
Ik ben echt dol op maïs! Maïssoep vind ik heerlijk! Als ik eens ga eten in een steakhouse vraag ik er graag een gegrilde maïs bij. Ik eet maïs zo uit een blikje. En in mijn chili con carne gooi ik gewoon extra veel maïs! 🙂
De originele maïssalade van Madelon bestaat uit maïs, dille, augurk, kwark, knoflook, zout en peper. Ik vond het lekker om kidneybonen en zilveruitjes toe te voegen. Als dressing gebruikte ik een combinatie van magere yoghurt en romige mayonaise. De hoeveelheden maïs en saus heb ik wel wat gewijzigd.
Ingrediënten:
- 2 blikken maïs (2 x 300 gram)
- 4 à 5 eetlepels magere yoghurt
- 2 eetlepels gedroogde peterselie (of enkele takjes verse, fijngehakte peterselie)
- 1 eetlepel mayonaise
- klein blikje kidneybonen (160 gram)
- 15 plakjes augurk
- 1/2 potje zilveruitjes
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- zout
- peper
Bereiding:
- Snijd de plakjes augurk in dunne reepjes.
- Doe de maïs, bonen, zilveruitjes en reepjes augurk in een pot.
- Meng er de mayonaise en magere yoghurt doorheen.
- Kruid met peper, zout en knoflookpoeder naar smaak.
- Roer er tenslotte de peterselie doorheen.