FOODBLOGSWAP: Maïssalade met bonen

Het is weer tijd voor de foodblogswap!
Wat blijf ik dat toch leuk vinden. Neuzen op een ander foodblog, een leuk recept kiezen en er een beetje variatie in aanbrengen.
Dit keer mocht ik een recept kiezen van ‘Waymadi’. Een fris blog met een heleboel recepten en persoonlijke verhalen van Madelon. Ze kookt altijd halal en houdt ervan te experimenteren met recepten uit de wereldkeuken. Haar ambitie is om een eigen kookboek uit te brengen. Ik duim voor haar dat dat ooit mag lukken!

Ik heb haar pagina ‘recepten’ goed bekeken. Gelukkig zijn al haar recepten mooi geordend per categorie. Ik begon bij het ‘Arabisch’ gedeelte, ging toen naar ‘Wereldkeuken’ en kwam uiteindelijk bij de ‘Salade en Maaltijdsalade’ terecht.
En toen kwam ik bij dit receptje uit, de maïssalade met dille en augurk.
Eigenlijk heel eenvoudig maar ik heb er nooit aan gedacht het zo te bereiden.
Ik ben echt dol op maïs! Maïssoep vind ik heerlijk! Als ik eens ga eten in een steakhouse vraag ik er graag een gegrilde maïs bij. Ik eet maïs zo uit een blikje. En in mijn chili con carne gooi ik gewoon extra veel maïs! 🙂

De originele maïssalade van Madelon bestaat uit maïs, dille, augurk, kwark, knoflook, zout en peper. Ik vond het lekker om kidneybonen en zilveruitjes toe te voegen. Als dressing gebruikte ik een combinatie van magere yoghurt en romige mayonaise. De hoeveelheden maïs en saus heb ik wel wat gewijzigd.

fbs maart maissalade

Ingrediënten:

  • 2 blikken maïs (2 x 300 gram)
  • 4 à 5 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie (of enkele takjes verse, fijngehakte peterselie)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • klein blikje kidneybonen (160 gram)
  • 15 plakjes augurk
  • 1/2 potje zilveruitjes
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Snijd de plakjes augurk in dunne reepjes.
  • Doe de maïs, bonen, zilveruitjes en reepjes augurk in een pot.
  • Meng er de mayonaise en magere yoghurt doorheen.
  • Kruid met peper, zout en knoflookpoeder naar smaak.
  • Roer er tenslotte de peterselie doorheen.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s