Ingrediënten:
- 400 gram tagliatelle (vers uit de koeling)
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 1 grote teen knoflook
- 1 flinke eetlepel mascarpone
- 2 eieren
- 50 gram boter
- 80 gram Parmezaanse kaas + exraatje als afwerking
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- verse peterselie
- peper
- zout
Bereiding:
- Zet een kookpot met water op om straks de pasta te koken.
- Verwarm een wokpan/ hapjespan. Bak hierin de spekjes aan.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Versnipper de peterselie fijn.
- Doe de ui en knoflook bij de spekjes. Roer goed om.
- Voeg er nu de champignons bij. Roer het nu af en toe gedurende 5 minuten.
- Ondertussen kun je de pasta koken volgens de aanwijzingen van de verpakking. Verse pasta heeft maar een paar minuten nodig.
- Kruid met de tijm en Provençaalse kruiden.
- Voeg nu de boter toe en laat hem goed smelten.
- Kluts nu eieren, de Parmezaanse kaas en de mascarpone in een kommetje.
- Haal de pan met spekjes, ui en champignons van het vuur.
- Voeg onmiddellijk het kommetje met ei, kaas en mascarpone toe.
- Roer het goed door elkaar.
- Strooi er verse peterselie over en werk af met een beetje Parmezaanse kaas.