Tagliatelle met spekjes en champignons

tagliatelle met spekjes en champignons

Ingrediënten:

  • 400 gram tagliatelle (vers uit de koeling)
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 flinke eetlepel mascarpone
  • 2 eieren
  • 50 gram boter
  • 80 gram Parmezaanse kaas + exraatje als afwerking
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • verse peterselie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Zet een kookpot met water op om straks de pasta te koken.
  • Verwarm een wokpan/ hapjespan. Bak hierin de spekjes aan.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Versnipper de peterselie fijn.
  • Doe de ui en knoflook bij de spekjes. Roer goed om.
  • Voeg er nu de champignons bij. Roer het nu af en toe gedurende 5 minuten.
  • Ondertussen kun je de pasta koken volgens de aanwijzingen van de verpakking. Verse pasta heeft maar een paar minuten nodig.
  • Kruid met de tijm en Provençaalse kruiden.
  • Voeg nu de boter toe en laat hem goed smelten.
  • Kluts nu eieren, de Parmezaanse kaas en de mascarpone in een kommetje.
  • Haal de pan met spekjes, ui en champignons van het vuur.
  • Voeg onmiddellijk het kommetje met ei, kaas en mascarpone toe.
  • Roer het goed door elkaar.
  • Strooi er verse peterselie over en werk af met een beetje Parmezaanse kaas.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s